Årets skrald: Det forsømte affaldsår

fyrværkeriaffald
WasteTech ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår - forhåbentlig uden for store mængder fyrværkeriaffald, der skal ryddes op. Nyhedsbrevet er tilbage igen den 6. januar. Illustration: MakroBetz / BigStockPhoto. Se større version
I årets nytårsopsamling kigger vi tilbage på de største tendenser og milepæle i affaldssektoren fra 2021.
23. december 2021 kl. 06:00

Julen står for døren og året lakker hastigt mod enden. Det er blevet tid til at gøre status på 2021 og se bagud på det, der er hændt i løbet af året. 

Hvor 2020 i høj grad var defineret af forhandlingerne om og efterspillet af indgåelsen af den skelsættende klimaaftale for affaldssektoren, så kan 2021 siges i høj grad at have været et år, der stod i eksekveringens tegn - eller manglen på samme.

Ambitionsniveauet var ellers sat utroligt højt, da klimaaftalen for affaldsområdet blev præsenteret. Sorteringskravene skulle ensrettes landet over, forbrændingssektoren skulle tøjles og kapaciteten nedbringes, Danmark skulle være et foregangsland på tekstilaffaldsområdet og en ny guldalder for det private genanvendelsesmarked blev indvarslet.

Her ved udgangen af året må man imidlertid notere sig, at mens der er blevet udstukket en ny retning for den danske affaldssektor, så lader mange af de bebudede ændringer vente på sig.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.