En grøn kemisk proces skal forvandle brødaffald til et biologisk, nedbrydeligt materiale, der kan erstatte den plastbaserede emballage på hylderne i supermarkedet.
En grøn kemisk proces skal forvandle brødaffald til et biologisk, nedbrydeligt materiale, der kan erstatte den plastbaserede emballage på hylderne i supermarkedet.

Foto : Bigstock/AnaMarques

Forsker vil omdanne gammelt brød til fødevareemballage

PLUS. Brød En grøn kemisk proces skal forvandle brødaffald til et biologisk, nedbrydeligt materiale, der kan erstatte den plastbaserede emballage på hylderne i supermarkedet Illustration: Bigstock/AnaMarques Brødaffald er bedre tjent som et biologisk materiale til emballering end som råvare i biogasproduktion eller dyrefoder, lyder det fra forsker ved Aarhus Universitet.
Det skal være slut med at smide det gamle, tørre brød ud og lade det gå til spilde i skraldespanden. I stedet skal brødet omdannes til nedbrydelig emballage, der kan erstatte plasten pakket rundt om vores fødevarer rundt om i landet supermarkeder.
Vil du have fuld adgang til WasteTech?

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv WasteTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer