Naturlig vanilje udvindes fra vaniljeorkideens frugtkapsel ved en forgæringsproces.
Naturlig vanilje udvindes fra vaniljeorkideens frugtkapsel ved en forgæringsproces.

Foto : Wikipedia

Bakterier omdanner plastik til vanilje-smagsstof

Normalt kan brugt PET-plast kun omdannes til nye plastprodukter. Med en ny metode vil forskere nu omdanne affaldet til smagsstoffet vanillin, som bruges i kosmetik og fødevare.
I fremtiden kan plastikaffald måske være med til at give maden et ekstra pift af vanilje. E. Coli bakterier kan nemlig bruges til at omdanne plastik til vanillin, det vigtigste smagsstof i vaniljekorn.
Vil du have fuld adgang til WasteTech?

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv WasteTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her