Undersøgelse fra Microsoft viser, at deres medarbejdere fortrækker en hybrid arbejdsmodel

Undersøgelse fra Microsoft viser, at deres medarbejdere fortrækker en hybrid arbejdsmodel
Illustration: Bigstock. Se større version
Branchenyt 20. september kl. 15:07

Nedlukningen under coronakrisen har medført, at hjemmearbejde længe har været hverdag for de fleste. Nu hvor alt begynder at blive mere normalt, er arbejdspladsen til gengæld helt ændret og det kræver en gylden mellemvej. 

Flere paradokser - blandt andet at medarbejderne både ønsker at arbejde hjemme og have mere fysisk samvær med kollegerne - indikerer, at en optimal fungerende hybrid arbejdsplads vil kræve en meget høj grad af fleksibilitet. 

Det viser en ny rapport fra Microsoft baseret på svar fra Microsoft-medarbejdere i over 100 lande. 

»Den hybride arbejdsplads rummer flere paradokser, vi som organisationer og ledere skal kunne håndtere. Mange ønsker mere fleksibilitet og mulighed for at arbejde hjemme – samtidig med at de giver udtryk for, at de savner samværet med deres kollegaer. Nogle tager på kontoret for at kunne fokusere, mens andre bliver hjemme af præcis samme årsag. Tydelig ledelse og klar forventningsafstemning mellem den enkelte medarbejder og leder bliver helt afgørende for, at vi, som organisation, får skabt de optimale rammer for at lykkes,« udtaler CEO i Microsoft Danmark og Island, Nana Bule.

På baggrund af rapporten har Microsoft og LinkedIn udviklet en ny teknologi, der har til formål at hjælpe organisationer med at finde en hybridmodel, der tilgodeser flest mulige.

Debatten er slået fra på dette indhold 
Forsiden