Størstedelen af arbejdspladser forventer at øge mængden af hjemmearbejde i fremtiden

26. maj 2021 kl. 13:14
hjemmearbejde far og søn
Illustration: Bigstock.

Tre ud af fire arbejdspladser forventer at øge mængden af hjemmearbejde i forhold til før pandemien. 

Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

57 procent af de hjemmearbejdende ledere svarer, at de forventer, at hjemmearbejde er en større del af arbejdsrutinen efter pandemien, og 17 procent har allerede meldt ud, at mængden af hjemmearbejde øges.

Det svarer til, at 74 procent af lederne – eller tre ud af fire – enten ved eller forventer, at hjemmearbejde vil være mere normalt efter coronakrisen, end det var før krisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Medarbejderne kan arbejde mere koncentreret uden afbrydelser derhjemme og mange vil opleve at få en bedre work-life balance. Samtidig giver det mindre transporttid for de hjemmearbejdende medarbejdere og dermed mindre trængsel på vejene for de medarbejdere, som arbejder på arbejdspladserne. Det vil gøre det mere attraktivt at bosætte sig længere væk fra arbejdspladsen, hvorfor vi nok også kommer til at se en større jobmobilitet end tidligere,« siger Signe Tønnesen, Lederne chefkonsulent.

Når man overgår til mere hjemmearbejde, er det dog vigtigt, at man gør sig tanker om, hvilke behov og hvilke udfordringer der kan opstå ved, at rammerne for samarbejde mellem medarbejdere og ledere ændres, da der kan opstå konflikter mellem samarbejdsflader og individuelle præferencer.

Det kan eksempelvis løses ved at skabe faste aftaler om, at alle i et team mødes fast en ugedag.

Flere virksomheder vil reducere antallet af kontorpladser

Blandt de adspurgte ledere svarer 19 procent derudover, at deres arbejdsplads har konkrete planer om at reducere antallet af fysiske arbejdspladser på kontoret som resultat af den stigende mængde hjemmearbejde. 

»Der er ingen tvivl om, at der kan være mange penge at spare for virksomhederne ved at skære ned på kontorkvadratmeterne, og der kan også være vidensdeling at vinde på tværs i virksomheden, hvis medarbejderne får mulighed for at sidde med forskellige kolleger med jævne mellemrum,« siger Signe Tønnesen.

 

Debatten er slået fra på dette indhold