Stadig flere virksomheder mangler it-specialister

5. september kl. 10:47

Landets virksomheder oplever i stigende grad mangel på medarbejdere med de rette kompetencer til it-udvikling og -drift. 

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, hvor det fremgår, at 12 procent af landets virksomheder i år har ledige it-stillinger, der ikke kan besættes. En stigning på fire procentpoint sammenlignet med 2020, hvor 8 procent af virksomhederne havde ledige it-stillinger, som ikke kunne besættes.

Det skriver Danmarks Statistik på sin hjemmeside.

Hed hedder det, at "udfordringerne med at skaffe it-specialister opleves hos halvdelen af de store virksomheder med over 250 ansatte og for 59 pct. i branchen information og kommunikation. Desuden er virksomheder i Hovedstaden og Midtjylland i højere grad ramt af manglen på medarbejdere med it-kompetencer."

Sammenlignet med de øvrige medlemslande i EU ligger Danmark i toptre, når det kommer til andelen af virksomheder, der beskæftiger it-specialister. I 2021 havde 29 pct. af de danske virksomheder, med minimum ti ansatte, it-specialister ansat, hvilket er 10 procentpoint højere end EU-gennemsnittet, oplyser Danmarks Statistik. 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger