Skattestyrelsen står overfor kæmpe rekrutteringsopgave

Skat
Illustration: Henning Mølsted.
Branchenyt3. marts 2021 kl. 15:42

Skattestyrelsen skal ansætte op mod 3.000 nye medarbejdere over de næste tre år som følge af en politisk opprioritering af skattekontrollen. 

Udvidelsen af Skattestyrelsen har allerede udmøntet sig i to nye skattecentre i henholdsvis Fredericia og Frederikssund, hvortil man nu planlægger to yderligere centre i Viborg og Esbjerg. 

Borgere og virksomheder vil i fremtiden opleve øget kontrol som resultat af flere medarbejdere og mere effektive kontrolformer. I de kommende år vil man rekruttere og uddanne op mod 3.000 specialiserede medarbejdere til kontrol, i det der står som en af den nyere danmarkshistories største rekrutteringsopgaver inden for den offentlige.

»Det danske skattesystem er ikke altid enkelt. Men det må gerne føles sådan for borgere og virksomheder. Derfor er det afgørende, at vi får rekrutteret de bedste hoveder og hænder, så vi kan gøre det let for de, der gerne vil betale det, de skal. Men også så det bliver vanskeligt for dem, der helt bevidst forsøger at undgå at betale det, de skal,« siger Merete Agergaard, direktør i Skattestyrelsen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til opgaven er der behov for både traditionelle og nye kompetencer, og skattestyrelsen skal altså bruge medarbejdere i hele landet. Derfor indleder de i dag en større rekrutteringskampagne for at sikre sig de bedste kandidater til opgaven.

Debatten er slået fra på dette indhold