Schneider Electric skaber bedre samarbejde gennem international diversitet

diversitet
Illustration: ing.dk.
Branchenyt11. februar 2021 kl. 13:23

Hos den globale energioptimeringsspecialist Schneider Electric har man forbedret samarbejdet gennem større international diversitet. I virksomhedens udviklingsafdeling i Kolding har ledelsen sammensat internationale medarbejdere for at skabe bedre innovation. 

Den store internationale diversitet hos udviklingsafdelingen er en del af en målrettet indsats for at styrke samarbejdet mellem afdelingen og fabrikker i udlandet, skriver Dansk HR.

»Når udviklingen og produktionen foregår i to lande, stiller det større krav til kommunikationen. Ved at ansætte en kinesisk medarbejder i Kolding har vi fået et meget bedre fagligt samarbejde med fabrikken i Kina, og det har stor værdi for kvaliteten af specifikationer, komponenter og kvalitetssystemer, hvor vi kan være med i hele processen,« siger Per Raun, director for industrialization Europe, Secure Power hos Schneider Electric.

Princippet gælder også for kortere afstande, og Per Raun har selv et team på otte medarbejdere, som tæller fem forskellige nationaliteter. Den kulturelle diversitet giver også bedre forudsætninger for samarbejde og kommunikation med de europæiske produktionsplanlæggere.

Forskelligheder kræver ærlighed

Ifølge Per Raun kræver den øgede diversitet en indsats, og for at tiltaget bliver en succes, forudsætter det, at alle parter er åbne og tilpasningsdygtige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal facilitere udenlandske medarbejdere og hjælpe med administrative krav og udfordringer – særligt under coronapandemien, hvor restriktioner kan udfordre udenlandske medarbejdere. Det kræver alt sammen fleksibilitet, balance og ansvar, men ifølge Per Raun er det udfordringen værd.

»Det er egentlig meget simpelt: jo mere diversitet, des større kreativitet. Jeg tror på, at vi udvikler os mest, når vi udfordres af andre perspektiver og tilgange. Det er ligesom yin og yang – de er på en og samme tid hinandens modsætning og komplement. Det handler bare om at se mulighederne og sammensætte sit team, så man lige nøjagtigt får skabt den rette balance.«

Debatten er slået fra på dette indhold