Nyt projekt skal skaffe flere gymnasieelever til ingeniøruddannelser

Uddannelse
Illustration: Chinnapong/Bigstock. Se større version
Branchenyt2. juni 2021 kl. 22:13

I 2025 vil det danske arbejdsmarked mangle 6.500 civil- og diplomingeniører. Derfor skal et nyt projekt fra Aarhus Universitet gøre flere gymnasieelever i Midt- og Vestjylland interesserede i de ingeniørfaglige uddannelser. 

Det skriver Aarhus Universitet.

Projektet, som hedder 1-2-3 Ingeniør, vil de næste fire år sætte rammen for 120 klassebesøg på AU i Herning fra gymnasieklasser i hele Midt- og Vestjylland. Her skal eleverne følge skræddersyede undervisningsforløb over en periode på tre dage, hvor de får indsigt i udvalgte ingeniørfaglige områder.

Manglen på ingeniører kan skabe store rekrutteringsudfordringer for lokale virksomheder, da unge fra området ofte søger mod storbyerne, når de skal uddannes. Netop derfor støtter AUHE MidtVests Støttefond projektet med over en million kroner.

»Højtuddannet arbejdskraft er et vigtig konkurrenceparameter for erhvervslivet i Midt- og Vestjylland. I en tid hvor der fortsat er rift om ingeniørernes kompetencer, er det derfor naturligt, at fonden støtter op om initiativer, som sigter efter at udrydde fremtidens flaskehalse,« siger Per Hessellund Lauritsen, bestyrelsesformand for støttefonden.

Debatten er slået fra på dette indhold