Nye regler for hjemme­ar­bejde: Intern uenighed i fagbevægelsen

14. februar kl. 09:00

Fremadrettet er det muligt for medarbejdere at arbejde hjemmefra to dage om ugen uden at være omfattet af de særlige skærmregler, som blandt andet betyder, at skærm og tastatur skal være adskilt, ligesom den hjemmearbejdende skal have en justerbar stol.

Det er følgerne af de nye, mere lempelige regler for hjemmearbejde, som et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om, skriver Børsen

Således vil det først være efter hjemmearbejde to dage om ugen – set som et gennemsnit over en måned – at en række særlige krav til indretning af såkaldte skærmarbejdspladser træder i kraft modsat i dag, hvor det er efter én dag om ugen. 

»Med denne løsning gør vi nu reglerne for hjemmearbejde mere tidssvarende, så de afspejler dagens arbejdsmarked, hvor arbejdet for visse medarbejdertyper kan udføres mange forskellige steder og ikke kun på kontoret,« lød det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse i forbindelse med aftalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Børsen har der i fagbevægelsen været intern uenighed om aftalen, fordi mange medlemmer har et stort ønske om mere hjemmearbejde, mens man samtidig ikke vil tøre udgifterne af på de ansatte. Særligt HK strittede imod lempelserne af kravet til, hvornår de såkaldte skærmregler træder i kraft.

»Det er helt urimeligt, at man udnytter interessen for hjemmearbejde til at tørre udgifterne af på lønmodtagerne. Det er uforståeligt og potentielt ulighedsskabende, og jeg er faktisk lidt forarget over, at arbejdsgiverne får politisk medløb til det,« siger Mads Samsing, næstformand i HK, til Børsen. 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger