Ny analyse: danske virksomheder er dårlige til at søge arbejdskraft fra EU

Ny analyse: danske virksomheder er dårlige til at søge arbejdskraft fra EU
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
Branchenyt 20. september kl. 15:06

Danske virksomheder efterlyser arbejdskraft men benytter i mindre grad muligheden for at rekruttere arbejdskraft fra andre EU-lande.

Selvom der i øjeblikket er 14,6 millioner ledige i EU, har danske virksomheder kun slået 2.900 jobopslag op i den fælleseuropæiske jobdatabase EURES.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Analysen viser samtidig at Danmark ligger bagud i forhold til både Norge og Sverige, der til sammenligning har slået henholdsvis omkring 39.000 og 60.000 ledige stillinger op.  

»Rekrutteringsprocessen er ikke så nem, som virksomhederne er vante til, men de er også nødt til at lede efter arbejdskraft andre steder, end de normalt gør. En anden mulighed er at kigge mod de mere end 100.000 ledige, der trods alt stadig er i Danmark. Det ville være godt for både deres egen og samfundets skyld,« siger cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Erik Bjørsted.

Danske virksomheder har slået 1 stilling op per 1.000 personer i arbejdsstyrken, mens norske virksomheder har slået mere end 14 stillinger op og svenske virksomheder mere end 11 stillinger per 1.000 personer i arbejdsstyrken.

 

Debatten er slået fra på dette indhold 
Forsiden