Medarbejdertrivsel i fokus blandt ledere

fizkes/Bigstock
Illustration: fizkes/Bigstock.
Branchenyt3. marts 2021 kl. 13:19

Medarbejdertrivslen er det mest efterspurgte ledelsesområde blandt ledere, viser en ny undersøgelse fra Konsulenthuset Ballisager.

Under coronapandemien har trivslen været presset på mange arbejdspladser, og ekstraordinært mange ledere efterspørger derfor nye værktøjer og kompentencer til at øge trivslen blandt deres medarbejdere, når de skal vælge indhold til åretes lederudvikling og -uddannelse.

Samlet set svarer 30 procent af lederne, at de gerne vil udvikle deres evner til at sikre medarbejdertrivslen, og det gælder særligt ledere med personaleansvar.

»Selvom mange virksomheder – krisen taget i betragtning – må siges at have succes med hjemmearbejde og coronarestriktioner, så kommer den fysiske og mentale trivsel mere og mere i fokus. Covid-19 har ændret arbejdslivet for mange ledere og medarbejdere. Nogle er sendt hjem, andre arbejder helt eller delvist hjemmefra, mens andre igen møder ind på arbejdet med restriktioner og nye måder at arbejde på. Så meget lidt er, som det plejer,« siger Lars Andersen, der er arbejdsmiljøchef i Lederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge arbejdsmiljøchefen er det ikke kun et problem for arbejdsmiljøet, men også for produktivitet, innovation og nytænkning, og derfor har lederne markeret trivslen som en topprioritet i år. Ikke alle trives lige godt med hjemmearbejde og forandringer, og derfor skal en leder kunne favne bredt:

»Nogle oplever, at kunder og opgaver vælter ind, og at det bare spiller med at arbejde hjemmefra, mens andre er nervøse for at blive smittet eller bekymrede for, om de kan udføre eller beholde deres job. Derudover ser vi flere og flere, som bliver påvirkede af at sidde hjemme og ikke have den samme fysiske kontakt med leder og kolleger som vanligt.«

Debatten er slået fra på dette indhold 
Fortsæt din læsning