Din alder afslører, om du foretrækker at arbejde hjemmefra

5. august 2021 kl. 12:25
Hjemmearbejde
Illustration: Bigstock/Rido81.

Danskerne foretrækker generelt at arbejde hjemmefra, og tendensen er stærkere, jo ældre man er. Det er særligt de unge under 24, der oplever ulemper ved hjemmearbejdet.

Det viser en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet.

Ifølge undersøgelsen foretrækker 43 procent af danskerne at arbejde fra hjemmekontoret. Omvendt foretrækker 35 procent at møde fysisk på arbejde, og her er de unge særligt repræsenteret.

»Unge er generelt meget interesserede i at netværke, være sociale og har - i mange tilfælde - endnu ikke etableret familie. Derudover er kollegaerne for manges vedkommende en central del af deres sociale liv,« forklarer Oliver Schnittka, professor ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi og ekspert i forbrugeradfærd, og påpeger, at det sandsynligvis ikke gør sig gældende i samme grad for de ældre generationer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Folk i den lidt ældre aldersgruppe ser nok en større fordel ved at arbejde hjemmefra, da de lettere kan få privatlivet og arbejdslivet til at gå op i en højere enhed.«

Undersøgelsen viser samtidig, at det særligt er de unge, der ikke mener, at videomøder kan erstatte de fysiske møder. De er derudover blandt de medarbejdere, der oplever, at hjemmearbejdet ikke fremmer deres trivsel.

Debatten er slået fra på dette indhold