Antallet af ledige falder fortsat

Jobcenter
Illustration: STAR. Se større version
Branchenyt29. januar 2021 kl. 13:50

Antallet af ledige falder for syvende måned i træk efter den store stigning i antallet af ledige under forårets coronanedlukning, skriver Berlingske.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af nettoledige faldt med 1.900 til i alt 111.300 fra november til december. På trods af den seneste udvikling er der stadig 21.700 flere ledige, end der var, før coronapandemien ramte landet i februar. 

»Denne gang går det godt i industrien og byggeriet, og i de brancher, der er lukkede, er der ekstra god grund til at holde på de ansatte, hvis man overhovedet kan, fordi vi nu har udsigt til, at det kommer til at gå meget bedre inden alt for længe«, siger Las Olsen, cheføkonom i Danske Bank, i en kommentar. 

Ledigheden stiger normalt i januar, og med den delvise nedlukning af detailhandlen og liberale erhverv er det muligt, at tallene fra Danmarks Statistik allerede er en anelse forældede.

I løbet af januar er antallet af ledige således steget med knap 12.000, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet, der dagligt opgør en status på antallet af ledige.

Debatten er slået fra på dette indhold