Akutpakke fra DI kan give 11.000 flere medarbejdere i 2022

30. august 2021 kl. 15:12
Rekruttering, ansættelse, udvælgelse
Illustration: Bigstock.

Dansk Industri står klar med en akutpakke, der skal øge virksomhedernes adgang til op mod 11.000 nye medarbejdere.

Akutpakken vil give kontant bonus, både i statskassen og hos medarbejdere, skriver DI Business.

DI’s virksomhedspanel oplyser, at en tredjedel af DI’s medlemmer efter corona har rekrutteret forgæves.

»Situationen er alvorlig. Vi risikerer at hæmme vores lands muligheder for at komme bedst muligt ud af coronakrisen, hvis opsvinget ikke bliver varigt. Virksomhederne mangler arbejdskraft på et niveau, der påvirker både drift og overskud, og det har betydning for hele samfundet. Det kræver, at vi sikrer langsigtede reformer, men det kræver også, at vi rykker med det samme. Derfor fremlægger vi nu en akutpakke med to forslag, som vil kunne øge arbejdsudbuddet med næsten 11.000 fuldtidspersoner allerede fra 2022, og som Folketinget kan vedtage, så snart sæsonen starter igen,« siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri (DI).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første forslag fra DI handler om at give folk med ret til efterløn en kontant præmie for at fravælge ordningen. Ifølge DI’s beregninger vil dette forslag øge arbejdsudbuddet med 8.000 fuldtidspersoner i 2022.

Det andet forslag er at sætte dagpengesatsen for dimittender ned til max. 60 procent af det højeste dagpengebeløb. DI vurderer, at det kan øge arbejdsudbuddet med 2.800 personer i 2022.

Debatten er slået fra på dette indhold