Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

10 jobannoncer på jobfinder.dk der trak gennemsnittet op over sommeren

Af Michael Boelhøj Andersen6. september 2021 kl. 11:37
Jobfinder top 10 sommer 2021
Illustration: Jobfinder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Jobfinder top 10 sommer 2021
Illustration: Jobfinder.

I maj, juni og juli blev der lagt 111 % flere jobannoncer på Jobfinder.dk end der gjorde samme tid sidste år. Da der ikke er kommet 111 % flere ledige ingeniører og IT-professionelle i mellemtiden, betyder det, at kampen om kandidaterne er blevet markant sværere.

Det sidste halve år, hvor jobmarkedet har raset derud af, har vi oplevet 20-25 % færre visninger og ansøgninger på jobannoncer. Det må antages at være et markedsvilkår, da udbuddet af ledige stillinger generelt (inden for de fleste fagområder) overstiger udbuddet af arbejdskraft. Derfor er det ekstra imponerende at tiltrække 4-5 gange flere ansøgninger end gennemsnittet formår. Lad os tage et kig på de virksomheder og jobtitler der løb med mest opmærksomhed over sommeren. 

Endnu en gang imponerer Wood Thilsted med at ligge i helt i top. Det er 6. gang at vi støder på Wood Thilsted i dette års toplister. Med 130 medarbejdere og kun seks år på bagen, er det imponerende at tiltrække så meget opmærksomhed på højt specialiserede stillingsannoncer. Vi har taget en snak med International HR Business Partner, Angela Holst, fra Wood Thilsted og spurgt hvad hemmeligheden er. Læs interviewet her

Infrastruktur

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om det er job inden for bro-, cykel- eller IT-infrastruktur, så har disse stillingsannoncer tiltrukket god trafik over sommeren. Gentofte og Aarhus Kommune er repræsenteret med to forskellige slags infrastrukturprojekter og repræsenterer kommunerne flot i denne opgørelse. Det er faktisk første gang i år at vi ser kommuner i top 10 listerne. Forklaringen skal findes i at cloud og bæredygtighed er hotte områder for hhv. IT- og ingeniør-profiler på jobjagt. Danmarkshistoriens største anlægsprojekt er i gang og byggeriet af Femern Bælt-forbindelse er et prestigeprojekt som tiltrækker mange folk i byggeri- og anlægssektoren. Mange af mediehusets læsere og brugere arbejder netop inden for byggeri og anlæg og derfor får et job som dette meget opmærksomhed.

Grøn energi

Stiesdal, Wood Thilsted og Energinet er virksomheder som arbejder direkte med eller har den grønne omstilling højt på agendaen. Meningsfuldheden og purpose fylder mere og mere for de kræsne kandidater på jobmarkedet. Af den grund er det nemmere for virksomheder, som er født ind i en trend, at tiltrække nok ansøgere til deres stillinger. I hvert fald hvis vi sammenligner med lignende stillinger i virksomheder som beskæftiger sig med kulkraft, olieudvinding eller andre udskældte brancher. 

Vil du bidrage til debatten med et synspunkt? Så skriv til vores PRO debatredaktion på pro-sekretariat@ing.dk

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger