Uudnyttet potentiale i sydeuropæisk arbejdskraft

Uudnyttet potentiale i sydeuropæisk arbejdskraft

Omkring halvdelen af danske SMV’er er nødsaget til at begrænse deres produktion, forbi de mangler arbejdskraft. Samtidig er der omkring 7,2 millioner ledige i Sydeuropa.

Den europæiske arbejdskraft har hidtil primært bestået af personer fra Østeuropa, men antallet af østeuropæiske arbejdere i Danmark er nedadgående.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark.

I første kvartal af 2021 var arbejdsløsheden i Sydeuropa seks procent højere end arbejdsløsheden i Østeuropa. Det tyder på et kæmpe uudnyttet potentiale i at hente arbejdskraft fra Sydeuropa til Danmark.

Analysen viser samtidigt, at der er et stort økonomisk potentiale for danske SMV’er i at benytte sydeuropæisk arbejdskraft.

Regeringen har tilkendegivet, at de ønsker at åbne jobcentre i Sydeuropa for at hente arbejdskraft til Danmark. SMVdanmark bakker op om dette initiativ.

https://pro.ing.dk/14545

30. aug 2021 15:09
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

hjemmearbejde far og søn
Nedlukningen under coronakrisen har medført, at hjemmearbejde længe har været hverdag for de fleste. Nu hvor alt begynder at blive mere normalt, er arbejdspladsen til gengæld helt ændret og det kræver en gylden mellemvej. 
Rekruttering
Danske virksomheder efterlyser arbejdskraft men benytter i mindre grad muligheden for at rekruttere arbejdskraft fra andre EU-lande.
beskæftigelse
Beskæftigelsen i Danmark har aldrig været højere. Antallet af lønmodtagere steg med 25.000 fra maj til juni, det svarer til en stigning på 0,9 procent.