Radarvirksomhed søger mod udlandet for at nå vækstmål: 'Vi har sagt nej til opgaver'

17. oktober kl. 15:53
Weibel PR
Adm. direktør i Weibel Scientific, Frode Scott Nilsen, skal snart træffe beslutning om, hvorvidt der skal åbnes flere kontorer i udlandet. Illustration: Weibel PR.
På grund af manglende arbejdskraft i Danmark overvejer Weibel Scientific, om der skal åbnes flere kontorer i udlandet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Målet står lysende klart i den nordsjællandske radarproducent Weibel Scientific.

Omsætningen skal fordobles, så den rammer den gyldne milliard i regnskabsåret 2025/26, og samtidig skal medarbejderskaren vokse fra de nuværende 300 medarbejdere til 500 medarbejdere.

Der er dog et lille aber dabei.

For ligesom alle andre virksomheder, der er afhængige af STEM-arbejdskraft, oplever Weibel udfordringer med at rekruttere kvalificerede kandidater til væksten, mens konkurrenter også går på strandhugst blandt Weibels medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er vanskeligt at finde kvalificeret personale. De medarbejdere, vi har, er ekstremt dygtige. Vi har bare brug for flere. Vi oplever, at selskaberne stjæler medarbejdere fra hinanden, og at lønningerne går op. Det er måske godt for ingeniørerne, men det er ikke godt for Danmark,« siger Frode Scott Nilsen, adm. direktør i Weibel Scientific, til Ingeniørens ledelsesmedie Tech Management.

Han henviser til, at Danmark risikerer at gå glip af vigtig vækst, hvis ikke der kommer flere STEM-ressourcer, fordi det i yderste konsekvens kan tvinge virksomhederne til at rykke til udlandet. I Weibel arbejder 95 pct. af medarbejdere på hovedkontoret i Allerød, mens det også har oprettet et softwarekontor i Oslo.

»Vi ønsker, at det også skal være sådan i fremtiden, men lige nu overvejer vi at oprette flere internationale kontorer for at få fat i flere medarbejdere. Hvis Danmark vil fortsætte med at være eksportør af teknologi, har vi behov for flere ingeniører. Kan vi ikke få dem i Danmark, må vi få dem andre steder. Og det taber Danmark på,« siger Frode Scott Nilsen.

Ny radar kræver flere hænder

Weibel Scientific, der blev stiftet i Allerød i 1977, udvikler specialiserede Doppler-radarer til forsvarsindustrien, rumfart og beskyttelse af kritisk infrastruktur.

På deres traditionelle markeder er virksomheden førende med en global markedsandel på 80 pct. ifølge direktøren. Men hver gang de må sige nej til opgaver på grund af manglende hænder, kommer konkurrenterne også tættere på.

»Vi har sagt nej til opgaver. Vi må prioritere de opgaver og projekter, vi har ressourcer til. Det er ikke ideelt, og hver gang vi siger nej, og kunderne i stedet går til en af vores konkurrenter, udvikler de deres teknologi til at nærme sig vores,« siger Frode Scott Nilsen.

Seneste skud på stammen i Weibel – og udpeget til at blive selskabets store guldkalv – er en helt ny overvågningsradar til detektion af blandt andet droner, der, hvis alt går efter planen, kommer i anvendelse i start 2023 i det norske forsvar. I løbet af efteråret bliver radaren sendt til Norge, hvor den skal opstilles og testes.

Jagten på kvalificeret arbejdskraft er med den nye radar også gået ind i en ny, kritisk fase.

Weibel PR
Linda Vellier, der laver mikrobølge-elektronik til Weibels radarer, får muligvis snart nye kollegaer i udlandet. Illustration: Weibel PR.

»Det haster med at få medarbejdere nu. Vores teknologi i den nye overvågningsradar er den første af sin slags i verden, men vi kan blive overhalet af konkurrenter, som vil tage markedsandele,« pointerer Frode Scott Nilsen.

Ikke alle har lyst til at bo i Danmark

Lige nu kigger direktøren blandt andet på at udvide tilstedeværelsen i Norge, ligesom andre europæiske lande også er i spil. Selvom manglen på ingeniører og it-specialister er international, ser Frode Scott Nilsen alligevel et momentum i flere andre europæiske lande, hvor det er nemmere at finde kvalificeret arbejdskraft.

Men hvis det er nemt at finde udenlandsk arbejdskraft i udlandet, hvorfor så ikke i større omfang rekruttere specialisterne til hovedsædet i Danmark i stedet for at åbne egentlige udenlandske kontorer? Af den simple årsag, at København ikke er verdens navle, konstaterer Frode Scott Nilsen.

Mangel på arbejdskraft

På Ingeniøren sætter vi ekstra fokus på et af tidens største problemer for de danske teknologivirksomheder: Manglen på it-eksperter og ingeniører. Vi kigger blandt andet nærmere på konsekvenserne af, at virksomheder må opgive at finde kvalificeret STEM-arbejdskraft, dykker ned i virksomhedernes eget ansvar, og hvad de gør for at udvikle og tiltrække de rette kompetencer, samt undersøger, hvilke politiske tiltag – eller benspænd – der har betydning for tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft.

»Jeg flyttede hertil, og jeg synes, det er fantastisk her (Frode Scott Nilsen flyttede til København fra Oslo i januar, red.), men København er jo ikke »center of the world«. Vi har forsøgt mange gange, men det er ikke alle, der har lyst til at flytte hertil,« siger Frode Scott Nilsen og tilføjer, at det kan være på grund af familien eller sproget, eller at de bare ikke har lyst til at flytte væk fra deres eget land.

Beslutningen om, hvorvidt Weibel skal etablere flere kontorer i udlandet, skal træffes ‘meget snart’.

»Vi sidder og kigger på alternativer lige nu,« fastslår han.

Det ærgrer Frode Scott Nilsen, at de skal sidde og kigge på udenlandske alternativer, fordi han i sidste ende foretrækker at blive i Danmark. Blandt andet oplever han en innovationskraft i de nordiske lande, som er svær at kopiere med udenlandske medarbejdere.

»Vi har ikke den samme indstilling til hierarki, som i mange andre lande. I tillæg oplever vi en mentalitet hos nordiske ingeniører, hvor de ikke er bange for at lave fejl eller gøre noget forkert. Der er ingen, der fortæller, hvad de skal gøre, men de tør at prøve selv, og det er ekstremt vigtigt for innovationen,« siger han.

Det starter i folkeskolen

Selvom manglen på kvalificeret STEM-arbejdskraft er en udfordring for de danske virksomheder lige nu, foreslår han en mere langsigtet løsning, hvis rekrutteringsproblemet ikke skal vokse sig endnu større. Han forudser, at behovet for STEM-arbejdskraft kun vokser de kommende år, så derfor bør man også sørge for at polstre fødekæden – og det hellere i går end i morgen. Frode Scott Nilsen peger blandt andet på, at optaget på uddannelserne øges, så der uddannes mange flere ingeniører, og at det vil kræve en indsats i forhold til at ‘afnørdificere’ det naturvidenskabelige område, som skal begynde allerede i folkeskolen.

Weibel PR
Sådan kommer den nye overvågningsradar til at se ud, når den er færdig og samlet. Illustration: Weibel PR.

»Der er behov for flere med teknisk kundskab. Uden dem er vi ingenting. Vi skal ikke have for mange frisører og ejendomsmæglere. Hvis Danmark skal blive rigere, må vi have eksport – det er den eneste måde at få flere penge ind i landet på. Derfor skal vi også blive bedre til at hylde dem, der får det hele til at lykkes – ingeniørerne, teknikerne, specialisterne,« siger Frode Scott Nilsen.

Hvorvidt direktøren er bekymret for Weibels forretning, mål og udvikling i forhold til den nuværende rekrutteringsudfordring kræver en længere tænkepause, inden svaret falder.

»Jeg er ikke bange for Weibels fremtid. Finansielt er vi solide, og vi har gode kunder, men jeg tror ikke, at vi kan vokse så hurtigt, som vi ønsker. Det er dér, hele problemet ligger. Vi har simpelthen behov for flere medarbejdere,« lyder det fra Frode Scott Nilsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger