Nyuddannet kandidat: Jeg er ligeglad med kantine og motionscenter - giv mig udvikling og fordybelse

10. maj kl. 08:41
Illustration af kandidat
Illustration: Ingeniøren.
I vores serie om kandidater der har skiftet job har vi interviewet nyuddannede Jon, der hurtigt sagde ja til første job efter universitetet, men fandt, at der manglede noget i arbejdslivet. Det perfekte job lå til ham på LinkedIn. Takket være en uformel og behagelig rekrutteringsproces fik han jobbet og dermed fokus på udvikling og forskning i stedet for KPI'er og performance.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvilken stilling er du landet i nu?

Jeg er konsulent i bæredygtighed og digitalisering hos DMRI i Teknologisk Institut. Jeg sidder og laver machine learning- og deep learning-modeller for forbedringer for danske slagterier. Et solidt fokus på forskning og udvikling.

Om kandidaten Jon

Navn: Jon

Uddannelse: Master i Fysik fra Niels Bohr Instituttet

Titel: Konsulent i bæredygtighed og digitalisering hos DMRI

Branche: Forskning og innovation i animalske fødevarer

Skiftede job: Februar 2022

Hvorfor: Skiftede til et job med fokus på forskning og mindre performance.

Blå bog:

Februar 2022 - nu: Konsulent i bæredygtighed og digitalisering hos DMRI

Juli 2021- Februar 2022: Dataanalytiker Region Hovedstaden

2015-2021: Bachelor og Master of Science ved Københavns Universitet

 

Hvad fik dig til at søge jobbet?

Jeg kedede mig lidt i mit tidligere job, så jeg kiggede lidt rundt på LinkedIn - det her dukkede op og lød fedt. Mere forskning og udvikling. Tid til at være kreativ og komme med nye løsninger. Tidligere var det mere databasearbejde, nu vil jeg mere lave dataanalyse.

Jeg er uddannet for et år siden som fysiker på Niels Bohr instituttet fra Københavns Universitet. De opgaver jeg har nu med databehandling, det ligger meget til højrebenet for en med min uddannelse. Lederen for afdelingen er også fysiker, så her er en afdeling, hvor jeg kan bruge mine evner.

Hvorfor lykkedes rekrutteringen?

De to samtaler, vi havde om ansættelsen, var meget behagelige og ret uformelle. Den indledende samtale drejede sig om mine evner, og anden samtale var mere af personlig karakter: hvor jeg kom fra, og hvordan jeg arbejder. Til samtale to var der også en repræsentant fra HR. Det var egentlig en sjov proces, og ikke noget jeg havde prøvet før. Jobbet var det rigtige, og kemien var rigtig god.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg havde hørt om Teknologisk Institut før, men uden at kende det indgående. Det lød som en fed arbejdsplads, med dygtige kolleger og udvikling i jobbet, så jeg tog springet.

Hvad tiltalte dig ved den nye stilling?

For mig var det et ønskescenarie at prøve mig selv af. Jeg mener, det er godt for en nyuddannet at gå på opdagelse i sin egen faglighed. Jeg ønskede flere og anderledes udfordringer, med mindre fokus på KPI’er, performance og den slags. Jeg tror det er den nyuddannedes frygt at komme ud på arbejdsmarkedet og blive pacet igennem.

Da jeg var ved at være færdig med min uddannelse, fandt jeg ud af, at jeg gerne ville arbejde med machine learning og AI. Da jeg søgte job lige efter universitetet, fik jeg sagt ‘ja’ for hurtigt til det første job. Men nu sidder jeg det rigtige sted med machine learning, og det er jeg glad for. Jeg tror jeg famlede mig frem som ny, men det er gået stærkt med at lande det rette sted. 

Hvad betyder noget for dig i dit daglige job?

Sparringen med kollegaer betyder meget, og det er vi rigtig gode til her hos Teknologisk Institut. Der er altid tid til at spørge om råd eller vende egne udfordringer, og det synes jeg er fedt - det betyder mere for mig end jeg havde regnet med.

Stillingen er stille og rolig, og der er en behagelig stemning plus en masse selvstændighed i opgaverne, uden at blive overvåget. Jeg har samtidig også en tro på, at jeg godt kan løse mine opgaver kompetent, og det giver mig en selvtillid i arbejdet.

Hvad med kulturen om de mange jobskifter?

Den der higen efter det perfekte job kan nogen gange sende en ud i et nyt job, som ender med at ligne det gamle, uden at det er lykken. Jeg tror på, der er en værdi i at blive samme sted i længere tid.

Man skal dog ikke sidde og kede sig. Men som udgangspunkt er jeg loyal og trofast, og jeg har ikke nogle planer om at skifte hver tredje år. Jeg tager det som det kommer. I min optik skal man ikke bare skifte for at skifte. Jeg synes, der er en “græsset er grønnere på den anden side”-mentalitet. Men det er det bare ikke altid.

Mit jobskifte

Peopletech interviewer løbende tekniske specialister, der har skiftet job for nyligt. Vi spørger ind til, hvad der fik vedkommende til at tage chancen, slippe de trygge rammer og søge lykken andetsteds. 

Hvad er vigtigt for at fastholde dig på en arbejdsplads?

Opgaver, der ikke er for ensartede. Jeg skal opleve, at der er udvikling i mit arbejde. Jeg vil gerne lære nye ting, jeg skal kunne se mulighederne for at udvikle mig indenfor det job, jeg har. Det motiverer mig meget med de udfordrende opgaver, hvor der skal bruges noget tankekraft for at komme i mål med løsningen. Jeg har været her i 3 måneder nu, og jeg sidder med Machine Learning og AI, så jeg skal virkelig følge med.

Det er også vigtigt for mig, at der er et godt miljø. Det skal være rart at komme på arbejde, der skal være gode mennesker omkring mig. Det er ikke så meget om kantinen er god eller der er et motionscenter, der gør forskellen for mig.

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger