Nyt initiativ tilbyder jobmatch mellem ukrainske flygtninge og danske virksomheder

Ingeniøren, IDA og Tech Denmark tilbyder jobs til ukrainere på flugt fra krigen
Illustration: Ingeniøren.
Tre store organisationer er gået sammen for at give en hånd med hjælpen til Ukraine i form af jobmatch mellem danske virksomheder og ukrainske flygtninge i Danmark.
21. marts kl. 10:28
errorÆldre end 30 dage

Med baggrund i situationen i Ukraine er tre store spillere på det danske STEM-marked gået sammen for at danske virksomheder og ukrainsk arbejdskraft på flugt fra krigen kan finde hinanden i et jobmatch, hvor begge parter får det bedste ud af en presset situation.

Ukraine har en stor klasse af veluddannede ingeniører og teknisk uddannede specialister, og de er som resten af landet også tvunget på flugt. Derfor er der et behov på det danske arbejdsmarked for dygtige STEM-profiler, og der må nødvendigvis komme flygtninge til Danmark, der har profiler, som kan gøre sig gældende på det danske jobmarked.

Hvem står bag initiativet

Initiativet er drevet af IDA og Teknologiens Mediehus med støtte og aktiv deltagelse af Technology Denmark.

Tilsammen sidder trekløveret med et stort overblik over det danske Science, Technology, Engineering og Mathematics-marked og kan byde ind med hver deres indsats.

  • IDA: Netværk og viden i det danske STEM-marked
  • Technology Denmark: Kontakt til virksomhederne
  • Teknologiens Mediehus: Har platformen samt erfaring med at knytte virksomheder og kandidater sammen.

De løse ender bindes sammen

Jobmatchet mellem de ukrainske flygtninge og de danske virksomheder varetages af Teknologiens Mediehus og er en mere håndholdt løsning, end der sædvanligvis tilbydes. Organisationen er gearet til formidling af job via sin sædvanlige job-platform Jobfinder. Processen er dog anderledes under det her initiativ. Her sidder folk fra rekrutteringsafdelingen i Teknologiens Mediehus og overvåger de ukrainere, der kommer ind i basen. Her er en mere håndholdt proces, hvor de ukrainske profiler matches med de opslåede danske stillinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har man selv lyst til at se på listen, så kan man se det på denne artikel, der løbende opdateres med stillinger, som er egnede til disse kandidater. Der er typisk tale om stillinger, der er tilpasset et tidsbegrænset forløb med kort indløb. Det kan være projektansættelser, junior-stillinger eller på anden måde tydeligt definerede stillinger.

Se de ledige dansk/ukrainske stillinger her

Hvis du har lyst til at deltage som virksomhed, kan du læse mere om hvordan du gør her.

Blød landing for de ukrainske flygtninge

Det er ikke nødvendigvis nemt, at træde direkte ind på det danske jobmarked. Derfor tilbyder IDA også kurser i ‘how to’ på det danske jobmarked. Desuden har Uddannelses- og forskningsministeriet også en masse tiltag for nye kandidater på markedet, så de lander så blødt som muligt.

Technology Denmark, IDA, Teknologiens Mediehus
Illustration: Teknologiens Mediehus. Se større version  Illustration: Teknologiens Mediehus.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger