Nye tal: rekordhøj travlhed på arbejdsmarkedet

Nye tal: rekordhøj travlhed på arbejdsmarkedet

Beskæftigelsen i Danmark har aldrig været højere. Antallet af lønmodtagere steg med 25.000 fra maj til juni, det svarer til en stigning på 0,9 procent.

Det skriver DI business i en nyhed på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at det er femte måned i træk med stigende antal lønmodtagere. 

»Beskæftigelsen i den private sektor slår rekord i juni måned. I det seneste år er der blevet ansat mange medarbejdere i den offentlige sektor, men tallene fra juni måned viser, at den private sektor følger godt med, og at der nu er flere beskæftigede i virksomhederne end før krisen. Det er meget positivt at se, at virksomhederne allerede er tilbage på samme spor, som før krisen,« siger arbejdsmarkedspolitisk chef i DI, Steen Nielsen.

Det samlede antal lønmodtagere var i juni 46.000 flere end i februar, umiddelbart før coronakrisen.

 

https://pro.ing.dk/14477

30. aug 2021 15:15
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

forsinkelser
Danske virksomheder mangler akut ansatte med it-kompetencer. Lige nu mangler der 7.600 it-specialister.
hjemmearbejde far og søn
Nedlukningen under coronakrisen har medført, at hjemmearbejde længe har været hverdag for de fleste. Nu hvor alt begynder at blive mere normalt, er arbejdspladsen til gengæld helt ændret og det kræver en gylden mellemvej. 
Rekruttering
Danske virksomheder efterlyser arbejdskraft men benytter i mindre grad muligheden for at rekruttere arbejdskraft fra andre EU-lande.