Novo Nordisk gør sine hoser grønne hos kommende it-specialister

27. juni 2022 kl. 10:48
Anders Romare
Senior Vice President for Global IT i Novo Nordisk Anders Romare vil gerne lære ITU's studerende, at Novo Nordisk ikke bare er en medicinalvirksomhed, men også en spændende it-arbejdsplads. Illustration: Novo Nordisk.
Et eksternt innovationskontor på ITU skal styrke Novo Nordisk i en digitalisering, industrien ifølge medicinal-giganten har været for længe om at komme i gang med. Gennem hackathons, fælles projekter og sociale events vil Novo Nordisk gøre sin 2.000 mand store it-afdeling lækker for kommende it-specialister.
Artiklen er ældre end 30 dage

Medicinalindustrien er måske ikke det første sted, nyuddannede it-specialister kigger hen, når de skal lede efter et spændende it-job med udfordringer. Og det vil Novo Nordisk gerne lave lidt om på med deres nye kontor, Novo Nordisk Digital Innovation Hub ITU, på IT-Universitetet i København. 

»Vi er kendt som medicinalvirksomhed, men hvis du arbejder med it, er vi et lidt mindre stærkt brand, selvom vi har en stor it-afdeling. Så for mig handler det om at gøre os interessante for potentielle fremtidige it-medarbejdere,« forklarer Anders Romare, der er Senior Vice President for Global IT i Novo Nordisk – en afdeling på 2.000 medarbejdere, der sidder i over 45 lande.

1.600 af dem sidder i Danmark, Indien og USA, hvor Global IT har udviklingsafdelinger. Her bliver der lige nu arbejdet intenst med digitalisering på flere områder, som for eksempel optimering af værdikæden, fortæller Anders Romare. 

»Det lyder måske kedeligt, men det er virkeligt spændende, hvis du for eksempel kan anvende AI eller machine learning til at opdage nye præparat-kandidater gennem simulering. Teknologi kan fuldstændigt ændre den måde, man opdager nye præparater på,« siger CIO’en. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er også i gang med at eksperimentere med kvantecomputere,« siger Anders Romare og peger på, at data i den anden ende af spektret kan være med til at udpege diabetespatienter, der ikke selv ved, de har sygdommen, så de kan få den rette medicinering, ligesom et andet fremtidigt område kunne være at hjælpe patienten til at forstå sin sygdom bedre.

Må skyde med spredehagl

Ifølge Anders Romare har medicinalindustrien været sen til at komme i gang med den digitale transformation, men i de seneste tre år har Novo Nordisk arbejdet målrettet med digitalisering og ansat mange nye medarbejdere med digitale kompetencer. 

Derfor er kontoret på ITU en måde at stikke snablen ned i brønden af it-talenter i og omkring universitetet gennem fælles projekter, praktikker, hackathons og andre sociale aktiviteter. 

»Vores udfordringer er, at der ikke er en eller to silver bullits i forhold til, hvordan industrien udvikler sig, når vi ser på medicinalindustrien fem-ti år frem. Vi er i en fase, hvor vi har brug for at udforske mange facetter af digitalisering, så det er en stor hjælp at arbejde med et universitet, hvor vi kan skyde lidt mere med spredehagl. Så det er ikke for at udforske en specifik teknologi, at vi har etableret kontoret, men mere for at få mange forskellige input,« siger CIO’en.

Læs også: Sådan fastholder du udenlandske kolleger: forklar vores flade struktur og sociale liv

Helt konkret betyder åbningen af Digital Innovation Hub, at Novo Nordisk vil have en daglig tilstedeværelse på campus, hvor studerende og forskere den modsatte vej vil drage fordel af data og indsigter fra en frontrunner-virksomhed som Novo Nordisk.

»Vi kommer ikke til at have et dedikeret hold på ITU, men derimod et åbent rum, hvor forskellige teams kan tage ud og co-create, så vi ikke kommer til at lukke os for meget om specifikke teknologier eller interesser. Vi prøver at holde det åbent, dynamisk og indbydende,« forklarer Anders Romare.

Copy-paste

Novo Nordisk Digital Innovation Hub ITU åbnede dørene for første gang 24. september, og lige så snart nyheden var ude i Novo Nordisk, blev Anders Romare kontaktet af kolleger andre steder i verden, som gerne ville kopiere idéen med et kontor på et universitet.

Læs også: Ny chef for DI Digital: »Vi skal have en standard for håndtering af data«

»Sådan noget her begynder typisk nær hovedkvarteret, men jeg kunne sagtens se for mig, at vi kunne gøre det samme i de andre lande, hvor vi har R&D. Men i forhold til it-specialister og digitalisering prøver vi at afsøge mange forskellige muligheder, for der er ingen tvivl om, at digitalisering i medicinalindustrien bliver mere og mere vigtig.«

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger