Mit jobskifte: Nicolai slog til da han fik mulighed for at skifte ren skærmarbejde ud med mere menneskekontakt

21. april kl. 22:32
Illustration af kandidat
Illustration: Ingeniøren.
Damgaard Rådgivende Ingeniører rekrutterede og fik i Nikolai en konstruktør med masser af power og energi. Han skiftede et ensformigt job ud med en stilling, der anvender hans talenter for konstruktion, mennesker og at få flere faggrupper til at arbejde sammen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvilken stilling er du landet i nu?

Jeg sidder nu i en stilling som bygningskonstruktør og byggeleder.

Om kandidaten Jon

Navn: Jon

Uddannelse: Master i Fysik fra Niels Bohr Instituttet

Titel: Konsulent i bæredygtighed og digitalisering hos DMRI

Branche: Forskning og innovation i animalske fødevarer

Skiftede job: Februar 2022

Hvorfor: Skiftede til et job med fokus på forskning og mindre performance.

Blå bog:

Februar 2022 - nu: Konsulent i bæredygtighed og digitalisering hos DMRI

Juli 2021- Februar 2022: Dataanalytiker Region Hovedstaden

2015-2021: Bachelor og Master of Science ved Københavns Universitet

 

Hvad fik dig til at skifte til dit nye job?

Jeg blev kontaktet af et rekrutteringsbureau, som havde en interessant stilling, der passede til mig. Stillingen var hos Damgaard Rådgivende Ingeniører, og den åbnede nogle muligheder for, at jeg kunne realisere mine visioner om at anvende min uddannelse som bygningskonstruktør fuldt ud, og ikke alene arbejde med digital modellering af bygningsmodeller.

Hvordan adskiller det nye job sig fra din seneste stilling rent opgavemæssigt?

Mine opgaver omfatter nu opførelse af nye bygninger, genopbygning, optimering af bygningers fysiske egenskaber, planlægning af bygningsvedligeholdelse og flere andre alsidige opgaver. Derudover beskæftiger vi os med vurderinger af strukturelle forhold, installationer og systemer samt anvendelse og optimering af energi i bygninger, og byggeledelse.

Min arbejdsdag er blevet mere afvekslende og indeholder: byggemøder, projekteringsmøder, tilsyn, fagtilsyn, byggeledelse, tilstandsvurderinger, brand, gennemgang af installationer. Fra at være 100% på kontoret er jeg nu 50/50 mellem kontor og feltarbejde, og det er en balance, der passer mig perfekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er meget mere menneskelig kontakt, og det er enormt tilfredsstillende at følge sine projekter blive til virkelighed og have den løbende dialog med bygherre og entreprenørerne.

Mit jobskifte

Peopletech interviewer løbende tekniske specialister, der har skiftet job for nyligt. Vi spørger ind til, hvad der fik vedkommende til at tage chancen, slippe de trygge rammer og søge lykken andetsteds. 

Hvad er godt ved den nye stilling?

Jeg har nu langt bedre mulighed for at udnytte min uddannelse, og mine mange års erfaring inden for rådgiver- og entreprenørbranchen. Samtidig har jeg en fleksibilitet i mit nye job, som jeg ikke havde på samme måde tidligere.

Hvilke gode ting siger du farvel til i din tidligere stilling?

​Jeg forlader flere gode ting hos min tidligere arbejdsgiver, men mest vil jeg savne mine gode kollegaer.

Hvordan blev du rekrutteret og hvad synes du om den måde at rekruttere på?

Rekuttering kontaktede mig og sørgede for at jeg kom til samtale. Jeg søgte ikke selv stillingen.

Jeg er før blevet kontaktet til andre stillinger, men det er ikke lykkedes tidligere med et jobskifte. Jeg vil hellere prikkes på skulderen af en headhunter end selv at søge jobs. Jeg har et klart indtryk af, at der kigges meget mere på CV end ansøgning, og det kan blive en lidt kunstig proces at tage den almindelige vej.

Hvordan kan du fristes af en recruiter?

Her var matchet og timingen perfekt. Jeg blev ringet op, og fik fortællingen om virksomheden og stillingen, så jeg straks forstod rammerne. Jeg fik hele paletten som bygningskonstruktør og en stilling, der var mere for mig. Det var et rigtig godt match. En konstruktør skal kunne det hele, og her fik jeg andre måder at bruge mig selv på. Jeg var glad nok det tidligere sted, men jeg manglede nogle flere funktioner og udfordringer.

Det var samtidig også væsentligt, at hjemmearbejde og fleksibilitet er muligt. Jeg kører egentlig helst på kontoret, men der er dage, hvor det giver mening at arbejde hjemme. Det er på plads til i det nye job.

Da headhunteren kontaktede mig, sad jeg faktisk og kiggede mig omkring rent jobmæssigt. Jeg var åben for dialog. Jeg havde siddet på et projekt gennem længere tid, hvor det havde været lidt op ad bakke. Derfor var det velkomment med et job, der på alle måder både passede min profil, mine ambitioner og mit temperament.

Hvad er vigtigt for at fastholde dig på en arbejdsplads?

Der skal være højt til loftet, der hvor jeg arbejder. Muligheder for personlig og faglig udvikling. Opgaven jeg sidder i tirsdag eftermiddag, behøver ikke være den samme onsdag morgen. Det er vigtigt for mig at komme ud i kanterne af min viden og erfaring, for at føle jeg bruger mig selv bedst. 

Jeg nyder også at veksle mellem kontor- og feltarbejde. Det er fedt at komme ud på registrering, tilsyn, projekteringsmøder og alle de andre spændende ting, der hører til mit hverv.

På byggepladsen bruger jeg mine evner til at sætte konstruktioner sammen. Men jeg får også brugt mine menneskelige egenskaber. Jeg inviterer bygherre, arkitekter og ingeniørerne ind til dialog - jeg kæder fagdisciplinerne sammen, så de kigger samme retning. På den måde får vi sammen drevet projektet fremad.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger