Microsoft har det bedste image i den danske it-branche: »Vi giver mulighed for at arbejde med de helt store problemstillinger«

28. november 2022 kl. 09:00
Charlotte Mark Microsoft
Charlotte Mark er adm. direktør for Microsofts udviklingscenter i Lyngby. Illustration: Jacob Nielsen.
Microsoft ender som samlet vinder af IT Company Rank 2022. Ansvarsfølelse og motiverede medarbejdere er en del af vinderformlen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når man interviewer medarbejdere fra Microsoft i Lyngby nord for København, tegner der sig hurtigt et billede af, hvorfor de er glade for at arbejde for it-giganten.

Man fornemmer en faglig stolthed over at arbejde på produkter og tjenester, som mange brugere og virksomheder verden over er dybt afhængige af til hverdag. Man mærker en stor følelse af ansvar for, at projekter bliver en succes. Og det er samtidig tydeligt, at det daglige arbejde understøttes af en høj grad af motivation og en vilje til at lære nyt.

Adm. direktør for Microsofts udviklingscenter i Lyngby Charlotte Mark har et bud på, hvorfor virksomheden rammer rigtigt.

»Vi er en arbejdsplads, som giver mulighed for at arbejde med nogle af de helt store problemstillinger i verden. Digitalisering spiller jo en afgørende rolle inden for de fleste områder i dag, herunder den grønne omstilling. Vi er både på den korte og den lange bane med til at skabe fremtidens teknologier, og det tror jeg er med til at gøre virksomheden til et spændende sted at være,« siger Charlotte Mark.

Veteran på førstepladsen

I det danske udviklingscenter arbejder udviklere på alt fra ERP-systemet Dynamics 365 til state-of-the-art-kvanteteknologier, herunder udviklingen af fremtidens kvantecomputer i Quantum Lab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden er med fem førstepladser over de seneste ti år lidt af en veteran i toppen af IT Company Rank, men direktøren understreger, at det stadig betyder meget at få anerkendelsen fra Version2’s læsere.

 

IT Company Rank: Se ranglisterne og webinar

Se i hvilke virksomheder, der har de stærkeste employer brands i år, og få indsig i, hvad der skaber en attraktiv virksomhed 

SE LISTERNE OG WEBINARET HER

»Mange it-virksomheder arbejder hårdt på at skabe gode arbejdsforhold, som kan tiltrække de it-talenter, som der jo er supermeget konkurrence om. Derfor er det vigtigt for os, at vi hele tiden arbejder med den opgave og sikrer, at vi er attraktive,« siger Charlotte Mark.

Et af virksomhedens grundprincipper er at skelne mellem learn it all og know it all. Det viser sig bl.a. i en indgroet feedbackkultur, hvor medarbejderne jævnligt reflekterer over udfordringer og løsninger undervejs i projekterne. 

Gennem hackathons og garageaktiviteter bliver udviklerne aktivt opfordret til at afprøve nye ideer og færdigheder – f.eks. under den årlige Worldwide Hackathon, der forløber over en hel uge.

Illustration: Version2.

Ansvar giver jobbet betydning

Charlotte Mark er opmærksom på at sammensætte teams på en måde, så der altid er støtte at hente.

»Vi føler et stort ansvar ikke mindst i interaktionen med kunderne, hvor man virkelig oplever, hvor vigtige vores løsninger er for deres dagligdag. Det er klart, at man føler det som et stort ansvar som medarbejder. Derfor arbejder vi altid i teams, som har forskellige kompetencer til at håndtere de situationer, der måtte opstå. Men det giver også en følelse af, at dét, man arbejder med, betyder noget,« siger hun.

Virksomheden forsøger også at sikre, at flere unge mennesker får øjnene op for mulighederne inden for it – bl.a. gennem arrangementer, der rækker ud over virksomheden. 

Det kan f.eks. være praktik for skoleelever eller gennem den årlige Girls’ Day in Science. Senest har 11 af virksomhedens ukrainske medarbejdere afholdt en teknologidag for børn, der er flygtet fra krigen i Ukraine.

»Vores eksterne engagement betyder også noget for stoltheden og tilknytningen til virksomheden. Det giver anledning til at reflektere over den arbejdsplads, vi er, og en følelse af, at man gør en forskel.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger