Mit jobskifte: "Større projekter lokkede mig til at skifte job"

21. februar kl. 11:37
Job, karriere
Illustration: Adobe.
Peopletech har talt med en række kandidater, som har skiftet job for nyligt. Vi stiller skarpt på, hvad der fik personen til at skifte job og slippe de trygge rammer og søge lykken andetsteds. Læs her, hvad der gjorde forskellen for netop denne kandidat.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvad fik dig til at skifte til dit nye job
Jeg blev kontaktet over LinkedIn. Jobbet og virksomheden lød spændende. Jeg har søgt hos netop denne virksomhed før og var nysgerrig på, hvad organisationen havde at tilbyde. Jeg indledte dialogen og 14 dage efter, havde jeg en kontrakt. Tanken om at arbejde et sted med større projekter var begyndt at vokse, og det havde de her. Det gjorde forskellen sammen med, at jeg her kunne bruge min nye efteruddannelse.

For mit vedkommende, så orienterer jeg mig sjældent selv i jobmarkedet. Men det er ikke ualmindeligt, at jeg bliver kontaktet via LinkedIn.

Kandidaten

Navn: Jonas

Uddannelse: Projektleder

Titel: Project Manager hos GEA

Branche: Produktion og proces

Skiftede job: Februar 2022 til GEA

Hvorfor: Nye og større projekter

Blå bog:

Uddannet BSc, Mechanical fra Engineering College of Copenhagen (Nuværende DTU) i 2003 

Plant Layout Engineer, Product Specialist og Mechanical Supervisor hos FLSmidth (2003 - 2008)

14 års erfaring fra stillinger som Installation Engineer, Supervisor og en håndfuld Project Manager stillinger i diverse virksomheder (Anhydro, Haarslev Industries, ANDRITZ, Nederman Nordic m.fl.) fra 2008 til 2022 

Project Manager stilling hos GEA 2022-

IPMA-C Certified Project Manager v. Dansk Projektledelse. Udstedt nov. 2021.

Hvilken stilling er du landet i nu?
Min nye stilling er det samme som tidligere. Jeg er stadig projektleder, som jeg var før. Fagligt egentlig en identisk rolle.

Hvordan adskiller det sig fra sidste stilling rent opgavemæssigt?
Jeg er nu i et større firma med internationale projekter. Tidligere var der fokus på Danmark og Sverige, og der begrænser projekterne sig naturligt. Vi var otte mennesker på det kontor, jeg kom fra, og jeg sidder nu på et kontor med 600 kolleger, så alene størrelsen af virksomheden gør det nemmere for mig at få faglige udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad betyder meget for dig i dit job?
Jeg kom fra en stilling med meget frihed, og det betød meget for mig. Især dengang jeg startede. Og det har jeg et klart indtryk af, at jeg også kan få her. Det er en balance mellem faglig udvikling og den private front, der skal passe sammen. Mit barn er blevet større, og jeg har andre muligheder i jobbet nu end tidligere. Det er ikke på samme måde vigtigt at være hjemme på bestemte tider.

Headhunterens blik på Jonas

"Virksomheden ledte i dette tilfælde efter en erfaren teknisk projektleder, der var dygtig til at holde overblik, koordinere og kommunikere. Jonas havde en overskuelig LinkedIn, hvor det tydeligt fremgik, hvad han kunne, og at han var netop den type projektleder, der var behov for. Desuden besad han endda flere af de tekniske kvalifikationer virksomheden søgte.

I den efterfølgende dialog brændte Jonas igennem som udadvendt og klar i sin kommunikation, samtidig med en vigtig erfaring med koordinering af større tekniske projekter. Kandidaten er naturligvis central her, så vi tog også snakken om hvad, der var vigtigt for ham i et eventuelt jobskifte, og der var match mellem faglig udvikling, trivsel og fleksibilitet i forhold til privat og arbejdsliv."

Hvor hørte du om din nye stilling
Jeg havde ikke hørt om den før - fik en direkte besked på LinkedIn fra et rekrutteringsbureau.

Hvad synes du om den måde at rekruttere på?
Det synes jeg er fint. Jeg blev kontaktet med en færdig pakke, hvor jeg ikke skulle meget andet end opdatere mit CV, så var dialogen i gang. De havde forberedt sig godt, og efter dialogen fulgte en god samtale
 

Hvad med de gamle dyder om at være samme sted i 50 år og være loyal mod én arbejdsplads?
Jeg har skiftet job relativt ofte. Det har været en blanding af nød og en søgen efter nye udfordringer. Jeg synes egentlig bedst om at være samme sted i lang tid, så jeg håber at være her i 15-20 år. Det er målet, men tingene kan jo ændre sig.

Hvad er godt ved den nye stilling?
Jeg skal videre igennem GEAs egen uddannelser, og jeg har allerede aftalt en fremtidig kurs med min chef. Det er dejligt, det er på plads, og vi har en fælles ide om hvilken vej, vi skal gå. Det var mit eget ønske at starte den dialog, og det var min nye chef med på.

Samtidigt er projekterne større her i den nye virksomhed, og det er jeg også interesseret i at prøve kræfter med.

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger