Ingeniørmangel: Cowi må sige nej til opgaver

22. august kl. 14:00
fabriksillustration
Illustration: Nanna Skytte / Ingeniøren.
Mangel på procesingeni­ører får Cowi til at ­takke nej til opgaver til fordel for CCS- og PtX-projekter. Concito kalder manglen på arbejdskraft den perfekte storm.
Artiklen er ældre end 30 dage

To do-listen er lang på energi­området: 6 GW dansk elektrolysekapacitet i 2030, 150 GW havvind i Nordsøen samme år – i følgeskab med lagring af mindst 0,9 millioner ton CO2 årligt.

Uanset om man finder initiativerne tilstrækkelige, vil det ­politiske skub på den grønne omstilling komme til at ændre på arbejdsmarkedet – ikke mindst for teknisk og naturvidenskabeligt uddannede.

Det mærker man eksempelvis hos rådgivervirksomheden Cowi, hvor virksomhedens energidivision oplever øget vækst, drevet af den grønne omstilling. Og det kræver flere hænder.

»I fremtiden kommer vi til at mangle kandidater inden for hele kæden af grøn omstilling,« siger Klaus Winther Ringgaard, divisionsdirektør i Cowis energidivision.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Nøglen til grøn omstilling er tilgængelige og tilstrækkelige relevante ressourcer,« påpeger han.

Kolleger skoles til grøn omstilling

Divisionen står på tre ben, som alle relaterer sig til den grønne omstilling: produktion af vedvarende energi, (fjern)varme og -køling samt teknologier som power-to-x og fangst og lagring af CO2, der har overtaget pladsen fra kraftværker og fossile brændsler.

Divisionsdirektøren ser et voksende behov for kandidater med kendskab til både energiproduk­tion fra sol og vind, ligesom udbygnin­gen af elsystemet øger behovet for kompetencer inden for eltransmission og -infrastruktur. Desuden vil helt bestemte profiler inden for produktion af brint og grønne brændstoffer blive nøglepersoner.

»Procesingeniører er et ­område, som er meget efterspurgt, og konkret spiller det ind på, hvilke opgaver vi kan tage ind. Vi er i en situa­tion, hvor vi – selvom vi vækster kraftigt – må sige nej til opgaver, fordi vi mangler ressourcer,« siger Klaus Winther Ringgaard.

Udfordringer skyldes til dels, at virksomheden siden januar i år har valgt at takke nej til alle fossile projekter. Og med det fravalg sidder Cowi nu med en række interne kandidater med kompetencer inden for det fossile, som oplagt kan skifte over til eksempelvis procesopgaver inden for PtX og CCS eller beskæftiges med struktursiden af offshorevind.

Som supplement til kraftig ekstern rekruttering har Cowi af samme grund igangsat et mobilitetsprogram, der skal overflytte og træne kolleger fra andre sektorer til at arbejde med grøn omstilling af energisektoren.

Ophedet grønt arbejdsmarked

Og Cowi er tilsyneladende ikke alene om rekrutteringsudfordringerne. En rundspørge fra slutningen af 2021 blandt Ingeniørforeningen IDA’s privatansatte medlemmer viser, at mere end to tredjedele af de ansatte i rådgivningsbranchen er forsøgt headhuntet inden for det forgangne år.

Samtidig viser en analyse lavet for IDA og Danske Gymnasier, at der i 2030 vil komme til at mangle op til 13.000 uddannede kandidater inden for områderne ingeniør, teknik og it og 7.000 personer med en mellemlang teknik- eller it-uddannelse.

I direkte relation til omstillingen til et mere klimavenligt samfund er den grønne tænketank Concito netop nu i gang med at undersøge, hvordan de planlagte omstillingsprojekter kommer til at påvirke fremtidens arbejdsmarked. Det sker med det toårige projekt ‘Fremtidens Grønne Arbejdsmarked’, hvorfra en større analyse udgives til august.

Men projektleder og seniorkonsulent i Concito Sara Petrycer Hansen kan allerede nu løfte sløret for, at vi kommer til at stå med nogle seriøse rekrutteringsproblemer.

»Vi forventer, at der vil ske en fordobling af efterspørgslen inden for alle faggrupper, i takt med at den grønne omstilling udvikler sig,« siger Sara Petrycer Hansen.

Dermed kommer der til at være et hul, fordi efterspørgslen på arbejdskraft er større end den eksisterende arbejdsstyrke. Med projektlederens bedste bud skal det dækkes ved at holde på seniorer, frigøre hænder ved hjælp af eksempelvis digitalisering og hyre udenlandsk arbejdskraft. Det sidste bliver gradvist sværere med eksempelvis EU’s beslutning om at accelerere den grønne omstilling.

»Det bliver simpelthen sværere at rekruttere arbejdskraft på et tidspunkt, hvor vi har brug for hænderne til den grønne omstilling. Det er den perfekte storm,« siger Sara Petrycer Hansen.

Rift om de faglærte

Ifølge Concitos analyser er særligt faglært arbejdskraft blevet en mangelvare, når der skal etableres grønne teknologier, rejses vindmøller og udbygges elnet. Og riften om de akademiske, tekniske kompetencer bliver ikke mindre af de politiske planer om massiv opskalering og investering i havvind, power-to-x, CO2-fangst, elektrificering og udbygning af fjernvarme frem mod 2030.

»Der kommer til at være stor efter­spørgsel på civil- og diplomingeniø­rer,« konstaterer Sara Petrycer Hansen.

Den slags kandidater kan eksempelvis være de procesingeniører, som ifølge Klaus Winther Ringgaard fra Cowi bliver centrale i den grønne omstilling. Men det kan også være ingeniører, som bruger deres tekniske indsigt til at rådgive nye aktører i energisektoren om omstillingsprojekter.

»Vi har for nylig åbnet for rådgivning af netop den slags kunder, som kan være eksempelvis et transportfirma, som nu ønsker at producere sine egne grønne brændsler, eller lignende aftagere, som ønsker at være producenter. Det kræver nogle nye kompetencer at rådgive den slags kunder, hvor der både er brug for teknisk indsigt, projektleder­egenskaber og mere finansielle færdigheder,« siger divisionsdirektøren fra Cowi, som ser manglen på projektledere som en generel udfordring i hele rådgiverbranchen.

Behov for skæve idéer

På det nye CO2-forskningscenter Corc med base på Aarhus Universitet er centerdirektør Alfred Michael Spormann også på jagt efter kandidater med tværfaglige kompetencer. Men særligt mener han, at Corcs arbejde med at forske i nye teknologier til CO2-fangst og -brug kræver nogle helt nye syn på teknologi.

»Det handler om kandidater inden for kemi, fysik og life science, og så skal det være nogle, som er upartiske og ser nye muligheder. Den grønne omstilling kræver kreative og ukonventionelle idéer,« siger Alfred Michael Spormann.

Centret åbnede officielt i begyndelsen af juni, men har siden januar været i gang med at rekruttere studerende til sine forskningsgrupper fordelt på seks forskellige universiteter. Det er for tidligt at sige noget klart om eventuelle rekrutteringsudfordringer, men ­centerdirektøren forventer, at udfordringerne bliver at finde de gode, kreative STEM- kandidater.

»Der er brug for skarpe, frygtløse folk forankret i naturvidenskaben,« siger han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger