Hjemme foran skærmen: For første gang udbyder DTU en digital ingeniøruddannelse

1. november kl. 05:00
dtu
Der skal uddannes flere ingeniører, og derfor er DTU nu klar med universitetets første digitale uddannelse. Illustration: News Øresund / Wikimedia Commons.
Fra 2023 bliver det muligt at tage en uddannelse som diplomingeniør i maskinteknik hjemmefra.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fik du læst på ing.dk:

Som et modsvar til den politiske aftale om udflytning af studiepladser fra de større byer, er Danmarks Tekniske Universitet, DTU, nu klar til at udbyde den første digitale ingeniøruddannelse.

Den 30. januar 2023 sidder det første hold af studerende klar bag skærmen, når den digitale udgave af diplomingeniøruddannelsen i maskinteknik har debut.

Allerede nu er flere andre uddannelser også på tegnebrættet til at blive en virtuel dublet af den fysiske ditto.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved sommeroptaget 2023 forventer universitet på bacheloruddannelsen at udbyde General Engineering/Bachelor i Teknologi samt en endnu ikke defineret studieretning på erhvervskandidaten som et digitalt tilbud.

De digitale uddannelser har samme indhold som de fysiske, men rektor på DTU, Anders Overgaard Bjarklev, pointerer, at der er tale om en stor omlægning af uddannelserne, og at det kræver en helt anden måde at undervise på.

»Digital undervisning er meget anderledes end det, universitetet er vant til at gøre, for digitale ingeniøruddannelser er ikke bare en gentagelse af onlineundervisningen, som den eksisterede under corona-nedlukningen,« lyder det fra Anders Overgaard Bjarklev i en skriftlig kommentar til Ingeniøren.

Han håber, at den digitale uddannelse kan appellere til en anden målgruppe end dem, der traditionelt søger optagelse på DTU.

Selvom meget af undervisningen kommer til at foregå online, så netop studerende i hele landet har mulighed for at tage en ingeniøruddannelse, kommer de dog ikke gennem studietiden uden at mødes med deres studiekammerater i den virkelige verden.

Den digitale uddannelse vil veksle mellem længere perioder med onlineundervisning og virtuelt samarbejde og kortere perioder, hvor der er behov for at møde fysisk op på campus. Praktik og specialisering er stadig en del af uddannelsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger