Data afslører, hvad softwareingeniøren William skiftede til, da han kedede sig i sit gamle job

29. marts kl. 16:32
Kampen om it-specialisterne er hård. Nyt whitepaper giver indsigt i data og deler erfaringer med specialisternes job-præferencer. Du får også tips til, hvordan du styrker din rekrutteringsindsats.
Artiklen er ældre end 30 dage

Softwareingeniøren William skiftede for nylig job. I et opfølgende interview med en af recruiterne i Jobfinders team siger han, at der skulle ske noget nyt. 

“Mit tidligere job var blevet kedeligt. Platformen var færdigudviklet og herfra var det bare vedligehold.”

William søgte derfor nye faglige udfordringer, fik tilbudt dette samt stor frihed i jobbet og god løn (løn er en deal breaker). Og så skiftede han job.

Williams jobadfærd er beskrevet i interview og i et bredere datasæt i et nyt whitepaper fra Jobfinder, der som jobplatform er specialiseret i at matche it-professionelle, ingeniører og andre tekniske profiler med virksomheder. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Whitepaperet med titlen "Data du bør kende for at styrke rekrutteringen af it-professionelle" trækker på en større karriereundersøgelse fra slutningen af 2021 og viser, at god ledelse- og virksomhedskultur, faglig udfordring i jobbet og stor indflydelse og selvstændighed i arbejdet er top tre, når en fyr som William skal overtales til at flytte kontorstol og tastatur til en ny adresse.

Så i forhold til rekruttering er disse tre parametre afgørende at kunne formidle både direkte i forbindelse med rekruttering og i mellemliggende perioder i dit employer branding arbejde. 

Få mere data fra analysen samt konkrete tip til, hvad du kan gøre for at styrke din rekruttering af it-professionelle i 2022.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger