Copenhagen Atomics skal vokse fra 50 til 400 specialister på tre år - her er planen

Foto : Copenhagen Atomics

Copenhagen Atomics skal vokse fra 50 til 400 specialister på tre år - her er planen

Copenhagen Atomics er i markedet efter de skarpeste ingeniører indenfor bl.a. atomkraft- og flydende kemikalier. Planen er en medarbejdervækst fra i dag 50 til 400 på tre år. Rekrutteringen foregår internationalt.

Copenhagen Atomics er grundlagt af fire danskere, der satte ud med ambitionen om at skabe en ny alternativ energikilde til de fossile brændstoffer. Den nye energikilde kan skabe uanede mængder effektiv grøn energi døgnet rundt. Ideen om en Thorium-reaktor, der blev kølet af flydende salt kom til verden, og nu er der brug for mange flere højt specialiseret ingeniører.

“Vi er meget ambitiøse, og vil gerne have de bedste, og de sidder ofte allerede i rigtig gode jobs. Der er hård kamp om dem,” siger Ann Sophie Friis, der er ansvarlig for kommunikation og branding hos Copenhagen Atomics. Hun er her for at fortælle historien om den innovative teknologivirksomhed med de høje ambitioner. Et af formålene med den fortælling er at tiltrække nye talenter.

 

Guerillametoder for at finde Nuclear Engineers

For at finde de helt specialiserede profiler, har en af stifterne taget sagen i egen hånd. Især er det svært at finde Nuclear engineers og Fluorid Chemical Engineers, som virksomheden har brug for. 

Ann Sophie Friis

“Vi har blandt andet et godt samarbejde med Berkely og MIT i forbindelse med nogle af vores delkomponenter. De er interesserede i vores unikke teknologi og bidrager så med viden og indsigt til gengæld. Det skaber et stærkt bånd til dem og giver en frugtbar gensidighed”, siger Ann Sophie Friis.

Illustration: Privat

“Vi er helt nede på gulvniveau for at finde kandidater. Vi leder både i andre, lande, virksomheder og på universiteterne. Dem vi leder efter må meget gerne have haft teknik og grej mellem hænderne. Det er ikke nok med teoretisk viden,” siger
Thomas Jam, Co-founder i Copenhagen Atomics

Hele verden er interessant, når nye talenter skal findes, og internationalt netværk er centralt for rekrutteringen hos Copenhagen Atomics.

“Vi annoncerer vores jobs på portaler over det meste af verden og har samtidig engageret internationale headhunters, der har fokus på Europa, USA og Canada. Samtidig gør vi også flittigt brug af nyhedsbreve. Nu sender vi snart en runde ud til internationale PHD’ere, som skal høre om os. Så ser vi, hvilke profiler det kaster af sig,” siger Ann Sophie.

“Vi har blandt andet et godt samarbejde med Berkely og MIT i forbindelse med nogle af vores delkomponenter. De er interesserede i vores unikke teknologi og bidrager så med viden og indsigt til gengæld. Det skaber et stærkt bånd til dem og giver en frugtbar gensidighed.”

 

Kulturen og teknologien skal vise vejen

For Copenhagen Atomics drejer det sig også om at opbygge kulturen, der viser vejen for de folk, der rekrutteres. De skal passe ind i et team og en kultur, som virksomheden selv lægger for dagen.

“Vi er ikke så kendte endnu og har en stor opgave foran os med at fortælle vores historie og skærpe vores profil blandt kandidaterne. Vi skal folde vores spændende teknologi og formål ud, så kandidaterne bliver nysgerrige og tændte af at høre om os.”

“Kulturen i Copenhagen Atomics er højoktan, og der er fart på. Masser af energi og unge mennesker. Vi sidder ikke i endeløse møder og har teoretiske diskussioner. I stedet løser vi tingene, ” siger Ann Sophie Friis og præciserer.

“Forestil dig en Formel 1 racer i pit. Der står teamet ikke og snakker om hvem der har højre fordæk, eller hvem der hælder fuel på. Det bliver bare gjort i fuld fart. Sådan arbejder vi også hos os. Vi fejrer vores succeser og står sammen, når det er svært. ”

Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Copenhagen Atomics

Copenhagen Atomics er en højt specialiseret innovationsvirksomhed, der arbejder på udvikling af thoriumreaktorer kombineret med en unik afkøling med smeltet salt. Formålet er at imødekomme det stigende behov for ren energi i verdenen.

Tricks til at finde den sjældne kandidat

Guerilla warfare - hav fingeren på pulsen hos de relevante uddannelsessteder, for at finde eventuelle talenter til virksomheden. Her kan de vejledes i en brugbar retning og inspireres.

Tænk både kort og langt - hav fokus på det lange træk med solid branding, som skal komplimentere de korte kampagner.

Lokalt og globalt fokus - talenterne er alle vegne. Gør brug af internationale headhunters og tænk globalt for at finde de få kandidater, der findes

Opret lokale kontorer - en strategi for at tiltrække udenlandsk talent kan være, at opsætte et kontor, hvor talenterne er. Det er nemmere for en tysk kandidat at arbejde fra Berlin end at skulle rejse til Danmark.

Stort behov - Stejl stigning af stillinger

Copenhagen Atomics har et blandet galleri af profiler lige fra atom- kemi og software ingeniører til pumpe specialister, smede samt mange andre roller i staben. Her er fremskrivningen af antallet af ansatte.

 

  • 2020: 10
  • 2021 (primo): 30
  • 2021 (ultimo): 50
  • 2022 (forventet): 100
  • 2023 (forventet): 200
  • 2024 (forventet): 400