Virksomheder med fokus på familie- og arbejdsliv kan vinde stort

Virksomheder med fokus på familie- og arbejdsliv kan vinde stort

Det kan både betale sig for medarbejdere og private virksomheder, hvis man har fokus på balancen mellem ansattes familie- og arbejdsliv.

Forskere fra Aarhus Universitet har sammenholdt resultater fra en undersøgelse om ledelsesstile og -værktøjer fra Lederne med respondenternes virksomheders egentlige præstationer på en række parametre. 

Forskningen viser, at når ledelsen har fokus på medarbejdertrivsel og balance mellem familie- og arbejdsliv, giver det højere medarbejdertilfredshed, men også lavere sygefravær, lavere personaleomsætning, højere effektivitet og i sidste ende bedre resultat på virksomhedens bundlinje.

»Resultaterne understreger, at fleksible arbejdspladser og et godt arbejdsmiljø tiltrækker og fastholder dygtige medarbejdere. Den positive effekt er markant på alle de performance-mål, vi har undersøgt,« siger professor Valdemar Smith, der er en af forskerne bag projektet.

https://pro.ing.dk/13832

14. jun 2021 11:18
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

beskæftigelse
Beskæftigelsen i Danmark har aldrig været højere. Antallet af lønmodtagere steg med 25.000 fra maj til juni, det svarer til en stigning på 0,9 procent.
Rekruttering, ansættelse, udvælgelse
Dansk Industri står klar med en akutpakke, der skal øge virksomhedernes adgang til op mod 11.000 nye medarbejdere.
Medarbejdere - Produktion - digitaliseringe
Omkring halvdelen af danske SMV’er er nødsaget til at begrænse deres produktion, forbi de mangler arbejdskraft. Samtidig er der omkring 7,2 millioner ledige i Sydeuropa.