Undersøgelse: Hjemmearbejde har sænket sundheden

Undersøgelse: Hjemmearbejde har sænket sundheden

Under coronapandemien har en betydelig del af danskerne arbejdet hjemmefra, og det har haft store konsekvenser for sundheden i befolkningen.

Det viser en ny undersøgelse, foretaget af YouGov for If Skadeforsikring.

Mere end hver tredje dansker har således taget på i vægt under pandemien, og 50 procent af befolkning vurderer, at deres generelle fysiske form er dalet under coronatiden. 

Undersøgelsen baserer sig på godt 2.000 interview med et repræsentativt udsnit af danskere over 18 år. Hjemmearbejde og nedlukning er gået hårdt ud over danskernes helbred, viser tallene.

  • 37 pct. har taget på det seneste år
  • 49 pct. er i dårligere fysisk form end for et år siden
  • 11 pct. har tabt sig i vægt det seneste år
  • 13 pct. er i noget bedre/meget bedre fysisk form end før pandemien
  • 47 pct. mener, at deres fysiske helbred er blevet forringet i løbet af det seneste år

Deltagerne vurderer selv, at den øgede frihed og den reducerede transporttid har gjort det muligt at øge deres træning.

På trods af de øgede muligheder svarer ca. halvdelen, at det er blevet sværere at opretholde en sund og aktiv livsstil. Og det skaber nye udfordringer for arbejdsgivere. 

»Når arbejdsgivere planlægger, hvordan man opretholder fordelene ved hjemmearbejde efter pandemien, er det vigtigt også at være opmærksom på de sundhedsmæssige udfordringer - både i selve arbejdsmiljøet, men også ved en mere stillesiddende arbejdsdag. Det er let at opfordre til hyppige pauser og 10.000 daglige skridt, men det skal følges op af reelle muligheder for medarbejderne at opfylde disse anbefalinger i løbet af arbejdsdagen,« siger Birgitte Ringbæk, kommunikationschef fra If. 

https://pro.ing.dk/13256

6. maj 2021 12:09
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

famveldman / Bigstock
Siden 2012 er antallet af it-professionelle steget fra 84.599 til 105.428 – en stigning på 24,7 procent eller knap en fjerde del. 
Job træt stress
Hvis dine medarbejdere angiver, at de har følt sig stressede inden for de seneste to uger, har de væsentligt færre arbejdsdage, mere sygefravær og flere dage i ledighed i de efterfølgende fire år.
Digitale talenter
Det kan både betale sig for medarbejdere og private virksomheder, hvis man har fokus på balancen mellem ansattes familie- og arbejdsliv.