Undersøgelse: Den mentale træthed nærmer sig smertetærsklen

Undersøgelse: Den mentale træthed nærmer sig smertetærsklen

En ny undersøgelse viser, hvordan den mentale nedslidning efter et år med hjemmearbejde og nedlukning nærmer sig et kritisk niveau.

Undersøgelsen er foretaget af Center for Ledere og Human Engage og bygger på svar fra 3.800 medarbejdere i 20 forskellige offentlige og private virksomheder. Undersøgelsen følger op på en tilsvarende kortlægning fra maj 2020, og bygger på WHO's mål for trivsel og velbefinden. 

WHO arbejder med et indeks fra 0-100 på oplevet trivsel, og i CfL's tidligere undersøgelser lå trivslen på 72 før coronapandemien og 69 i maj 2020. Tallet er dog siden faldet helt til 62. 

Tal under 50 indikerer øget risiko for stress og depression. 

»Samlet set er der et stykke vej ned til indeks 50, men vi nærmer os, og mindre grupper er der allerede. Hvis progressionen siden maj 2020 fortsætter, så skal vi ikke længere end tre måneder ud i fremtiden, før at det bliver alvorligt,« siger CfLs seniorrådgiver, Lars Hemmingsen.

Du kan læse videre og hente undersøgelsen her.

https://pro.ing.dk/12457

18. mar 2021 14:35
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

vand sparegris
It-branchen har haft rekordomsætning i 2020, men lønstigningerne hos professionelle er steget mindre end gennemsnittet på arbejdsmarkedet.
Stetoskop iPad
Under coronapandemien har en betydelig del af danskerne arbejdet hjemmefra, og det har haft store konsekvenser for sundheden i befolkningen.
Digitale talenter
Ledere landet over står med en stor opgave, når medarbejderne vender tilbage til kontoret.