Stafetten: Sådan rekrutterer jeg teknologi-specialister

Foto : Privat

Stafetten: Sådan rekrutterer jeg teknologi-specialister

Vi lader staffetten gå rundt og stiller de samme spørgsmål til en række rekrutterings-folk inden for det tekniske felt.

Denne gang er det Søren Vester Kibsgaard, der blevet bedt om at reflektere over sit arbejde.

Søren har arbejdet med rekruttering de seneste femten år og har bred erfaring indenfor international rekruttering, employer branding og strategi. De seneste 2,5 år som recruitment lead hos SAP som er markedsleder indenfor enterprise application software. 

 

·Hvad er den største udfordring ved at rekruttere it-professionelle generelt?

Den største udfordring er nok at finde de profiler, som har den mest opdaterede viden om specifik software. I vores branche er der konstant krav om opkvalificering i takt med teknologiens udvikling.   

 

·Hvad er efter din erfaring de største forskelle med at rekruttere it-specialister i forhold til andre faggrupper du har arbejdet med?

At matche de rette it-specialister til forretningens behov, stiller særlige krav i forhold til viden om vores produkt portefølje. Software løsninger udvikler sig hurtigt og det er derfor vigtigt hele tiden at holde sig opdateret på produktsiden.    

 

·Hvad er den største udfordring ved at rekruttere samme målgrupper specifikt mht til Coronasituationen?

Da covid-19 ramte sidste år var jeg lidt bekymret for, om dette ville have negativ indflydelse på antallet af ansøgninger. Heldigvis har dette ikke været tilfældet og vi har ikke oplevet nogen markant ændring.

 

·Er der nogle ting i den forbindelse der har ændret sig og kommer til at holde ved i 2021 og frem

Der har selvsagt været færre f2f interviews i det sidste års tid og de virtuelle interviews har været en realitet vi har måttet forholde os til. På den positive side, så har det vist sig mulig at have gode og konstruktive interviews virtuelt og jeg er sikker på at vi fremadrettet i højere grad vil bruge skærm i stedet for telefon i de indledende samtaler. 

 

·Hvad er dine bedste strategier i forhold til at rekruttere de tekniske kandidater?

At involvere peers i de indledende interviewrunder. Uanset hvor meget jeg prøver at sætte mig ind i vores produkter og hvor meget jeg taler om vores unikke kultur, så er det langt mere værdifuldt for kandidaterne at høre det fra en medarbejder i samme funktion – it takes one to know one.  

 

·Gør du noget særligt i forhold til at engagere flere kvindelige kandidater i det tekniske stillinger? 

Hos SAP gør vi meget for at få en lige kønsbalance. Blandt andet deltager en række af vores kvindelige ledere i paneldiskussioner på landets universiteter hvor de fortæller om muligherderne hos SAP. Derudover har vi løbende kampagner som præsenterer vores D/I målsætninger. Vores globale CEO har endvidere officielt målsat sig, at SAP senest i 2030 har fuld kønsbalance på ledelsesgangene. 

 

·Hvis du skulle forklare en der er helt ny i forhold til at arbejde med de tekniske målgrupper om det særlige ved dit arbejde hvad kunne det være?

Først og fremmest ville jeg pointere, at arbejdet med rekruttering af tekniske målgrupper kræver at man selv er teknologi begejstret. 

 

Send en mail hvis du har lyst til at deltage og besvare disse spørgsmål til glæde for læsere og dine konkollegaer.

Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer