Pandemien har skabt et markant fald i krænkende handlinger på arbejdspladsen

Pandemien har skabt et markant fald i krænkende handlinger på arbejdspladsen

Langt færre lønmodtager er blevet udsat for krænkende handlinger i arbejdet under coronapandemien. 

Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) foretaget for Beskæftigelsesministeriet.

Undersøgelsen fokuserer på et bredt udsnit af krænkende handlinger og konflikter på arbejdspladsen, som mobning, seksuel chikane og arbejdsrelaterede konflikter blandt lønmodtagere. 

I løbet af de sidste 12 måneder har 7,8 procent af lønmodtagere oplevet at blive mobbet på arbejdspladsen. Et betydeligt fald fra de 10,7 procent, der havde oplevet mobning på arbejdspladsen ifølge arbejds- og helbredsundersøgelsen foretaget af NFA i 2018. 

Ud af de 7,8 procent angiver 67 procent, at de er blevet mobbet af en kollega, mens 37,6 procent fortæller, at de er blevet udsat for mobning fra en leder. 10 procent svarer, at de er blevet mobbet af kunder, klienter, patienter og lignende.

Om undersøgelsen

VIVE har i efteråret 2020 sendt et spørgeskema til 15.963 lønmodtagere, og i alt 7.989 har svaret. Spørgeskemaet tager udgangspunkt i de spørgsmål om krænkende handlinger, som det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø anvender i deres undersøgelser af det psykosociale arbejdsmiljø. 

https://pro.ing.dk/12919

22. apr 2021 11:36
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

vand sparegris
It-branchen har haft rekordomsætning i 2020, men lønstigningerne hos professionelle er steget mindre end gennemsnittet på arbejdsmarkedet.
Stetoskop iPad
Under coronapandemien har en betydelig del af danskerne arbejdet hjemmefra, og det har haft store konsekvenser for sundheden i befolkningen.
Digitale talenter
Ledere landet over står med en stor opgave, når medarbejderne vender tilbage til kontoret.