Vi skal tænke mere over kontekst, når vi snakker med hinanden," lyder det fra IDA-formand Thomas Damkjær Pedersen, der er overrasket over så mange ingeniører oplever krænkelser på arbejdspladsen. Illustration: IDA
Vi skal tænke mere over kontekst, når vi snakker med hinanden," lyder det fra IDA-formand Thomas Damkjær Pedersen, der er overrasket over så mange ingeniører oplever krænkelser på arbejdspladsen. Illustration: IDA

Foto : IDA

MeToo har ramt ingeniørerne: "Min krop blev sammenlignet med side-9 pigen"

IDA-undersøgelse afslører, at hver femte kvinde er blevet udsat for seksuelle krænkelser inden for det seneste år. »Vi skal dette uvæsen til livs,« lyder det fra IDA-formand.

»Mine kolleger sammenlignede min krop med dagens side 9-pige i Ekstra Bladet, mens alle hørte på. Og flere gange blev der talt højlydt hen over hovedet på mig om, hvad de havde lyst til at gøre ved mig.«

Sådan lyder det fra en af de mange kvindelige ingeniører, der ifølge ny undersøgelse fra IDA er blevet udsat for krænkelser. 

Til Ingeniøren fortæller den anonyme cand.scient, hvordan hun på en ingeniørarbejdsplads i en produktionsvirksomhed med en markant overvægt af mænd blev udsat for gentagne og vedvarende seksuelle krænkelser fra medarbejdere, der til sidst sendte hende ud i stress, usikkerhed og sygdomsforløb, der endte med at få hende til at forlade jobbet. Og hendes historie er kun én ud af mange.

Hver femte kvinde har nemlig oplevet seksuelle krænkelser inden for det seneste år, viser undersøgelsen fra IDA. For mænd er det hver 16’ende. 

Undersøgelsen er foretaget blandt 1633 kvindelige og 1146 mandlige IDA-medlemmer, og det er værd at bemærke, at seksuelle krænkelser omfatter alt fra upassende verbale bemærkninger til tvang om seksuelle ydelser. Tidligere har undersøgelser haft svært ved at dokumentere seksuelle krænkelser på Ingeniørarbejdspladser, men Thomas Damkjær Pedersen har hele tiden frygtet, at der fandtes et stort mørketal - alligevel er han overrasket:

»Det er et større problem, end jeg havde forventet. Men nu hvor vi har fået kortlagt omfanget, og kan vise der er et stort problem, så kan vi forhåbentlig også få fjernet den modstand der er mod at stille sig frem og fortælle om krænkende oplevelser. Vi skal i en pokkers fart komme dette uvæsen til livs,« lyder det.

»Nå, der er nok en der har menstruation« 

I undersøgelsen er der blevet spurgte ind til en lang række forskellige oplevelser på arbejdspladserne, og tallene varierer markant efter typen af krænkelse. 

For eksempel er der en markant overvægt af kvinder, hele 17,6 procent, der har været udsat for upassende bemærkninger eller hentydninger med seksuelt indhold. Mens det kun gælder for 3,7 procent af mændene.

I det hele taget tegner undersøgelsen et billede af, at mange kvinder oplever både grove og mindre grove krænkelser i form af bemærkninger, tekstbeskeder, og fysisk kontakt - og det var netop, hvad den anonyme cand. scient, hvis navn er redaktionen bekendt, oplevede på sin tidligere arbejdsplads:

»Når jeg sagde fra eller bad dem holde op, slog de det hen med, at det ”bare var for sjov” eller ”nå, der er nok en der har menstruation". Samme kolleger spurgte også flere gange, ”om min sports-BH kunne klare presset”, hvis vi snakkede om løb og motion,« lyder det fra kvinden, der i dag er flyttet til en større virksomhed i et internationalt forskningsmiljø med en mere ligelig fordeling af mænd og kvinder, hvor hun slet ikke længere oplever krænkelser.

Lige mange mænd og kvinder oplever at blive tvunget til sex

Ifølge IDA-undersøgelsen, så er der som sagt en markant overvægt af kvinder der oplever krænkelser generelt, men når det gælder oplevelser, hvor kolleger eller chefer har forsøgt at tvinge sig til seksuelle ydelser, så er det lige mange mænd, som kvinder, der oplever krænkelser. Tallene er dog små, nemlig 0,4 procent. 

»For mig viser undersøgelsen, at det især er kvinder der bliver udsat for krænkelser, men at vi ikke må glemme, at mænd også i nogle tilfælde bliver ramt,« siger Thomas Damkjær Pedersen.

IDA-undersøgelsen matcher lignende undersøgelser fra for eksempel it-fagforeningen Prosa, hvor hver tredje kvinde svarer, at de har været udsat for krænkende eller nedværdigende kommentarer i relation til deres køn - og hele 18 procent af kvinderne svarer, at de har været udsat for uønskede fysiske berøringer.

»Vi skal have lov at flirte«

På baggrund af IDA´s undersøgelse foreslår Thomas Damkjær Pedersen, at der bliver indført et såkaldt 'indirekte objektivt arbejdsgiveransvar'. Det betyder, ifølge formanden, at arbejdsgivere har en forpligtelse til at handle, hvis en medarbejder henvender sig med en krænkelse:

»Som arbejdsgiver skal man have en politik på området, så man har nogle nedskrevne retningslinjer for, hvordan man håndterer de her sager. Der skal være en handlingsplan for den proces, som en henvendelse sætter i gang. Det omfatter samtale, ret til tavshedspligt osv,« siger Thomas Damkjær Pedersen, der i det hele taget opfordrer til større grad af dialog om krænkelser ude på arbejdspladserne:

»Ledelsen bør sammen med tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter og medarbejdere sørge for, at der er rum til at sige fra over for krænkende adfærd og sikre, at det er den forulempede, der bestemmer, om budskabet overskrider grænsen eller ej,« siger Thomas Damkjær Pedersen.

Netop åbenhed om problemerne fra ledelsen var noget den anonyme cand. scient savnede på sin tidligere arbejdsplads, hvor hun oplevede, at hun var problemet:

»Jeg gik til min chef og klagede, men han sagde bare, at hvis jeg ikke kunne klare det, så måtte jeg jo sige fra. Der var ikke spor støtte eller opbakning fra ledelsen eller vilje til aktivt at ændre kulturen og tonen, underforstået at hvis jeg ikke kunne klare det, kunne det være, jeg skulle finde en anden branche, for sådan var det jo. Jeg fik også at vide af ledelsen, at det jo var lidt min egen skyld, for jeg "var jo køn og burde forvente den slags".«

Snak sammen før sager vokser sig store

Ifølge Thomas Damkjær Pedersen er det afgørende, at få sat gang i en samtale hurtigst muligt - og til den er der to parter, påpeger han. 

»Alle skal have mulighed for at komme til orde. Når vi snakker om krænkelser, så er det et så fint og sprødt område, at vi alle skal lære at tale om det her. En sag har altid to sider, og begge sider skal have lov til at blive hørt. Samtale er vigtig, så små sager ikke vokser sig store. Men det er vigtigt for mig at sige, at hvis man føler sig forurettet og føler ens grænser overskredet, så har krænkeren pligt til at forholde sig til det,« siger Thomas Damkjær Pedersen.

Kan man sige, at tiden er løbet fra, at man siger “tag nu lige en slapper”?

»Nu skal vi passe på med at sige altid eller aldrig. I nogle tilfælde kan det være afvæbnende at sige: “Tag det lige roligt. Det var ikke ment sådan”. Men vi skal passe meget på, for vi står midt i en kulturændring, hvor vi skal være mere opmærksomme, end vi måske er vant til,« siger Thomas Damkjær Pedersen.

Skal vi med andre ord lade de krænkede definere tonen på arbejdspladsen?

»Vi skal tænke mere over kontekst. Alle medarbejdere skal ikke håndteres ens, men der skal være plads til alle. Hvad der kan føles krænkende for en person kan være helt i orden for en anden. Så man er nødt til at nuancere sit sprog alt efter, hvem man taler med,« siger han. 

Og i Thomas Damkjær Pedersens optik skal der også være plads til at more sig, og have det sjovt i selskab med kollegaerne.

Skal der også være plads til flirt?

»Ja. Du får ikke mig til at forbyde flirt. Det ville være dybt unaturligt. Vi skal have lov at flirte og finde hinanden interessante. Masser mennesker finder deres partner på arbejdet, og det er der intet galt med. Men når vi for eksempel går til julefrokost, så er vi nødt til at tænke mere over, hvor meget vi for eksempel drikker og gå tidligt hjem, hvis vi har svært ved at styre os,« lyder det.

Ingeniørforeningen har allerede sat fokus på krænkelser gennem uddannelse af tillidsrepræsentanter og virksomhedsgrupper, ligesom man har indført en whistleblowerordning. Et ønske for IDA er dog også at få tilført flere ressourcer og kompetencer til Arbejdstilsynet end de 10 mio. kr., der er lagt op til i finansloven, så Arbejdstilsynet i højere grad er klædt på til at føre tilsyn med arbejdsgivers pligt til at forebygge krænkende handlinger på arbejdspladserne. 

IDA ønsker også at øge godtgørelsen for den krænkede medarbejder. 

Læs hele undersøgelsen her

 

Hovedresultater - seksuelle krænkelser by Ingenioeren on Scribd

Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer