Kvindelige ansatte vil gerne være ledere

Kvindelige ansatte vil gerne være ledere

En ny undersøgelse fra IDA viser, at mange kvindelige ansatte gerne vil prøve ledelsesgerningen i løbet af deres karriere. 

Undersøgelsen er foretaget blandt både mænd og kvinder i danske ingeniørvirksomheder. Her ses det, at en lige stor del af mænd og kvinder er interesseret i at blive leder, men alligevel er der et stort overtal af mandlige ledere. 

»Det er glædeligt, at der er så stort et lederpotentiale blandt kvinder, men samtidig står vi i et kæmpestort dilemma: Flertallet af kvinder vil gerne være ledere, alligevel er det kun et lille fåtal, der ender med faktisk at stå med et lederansvar. Det viser tydeligt, at der stadig er meget, vi skal arbejde med,« siger Morten Thiessen, der er formand for Ansattes Råd i IDA.

Særligt de yngre kvinder er interesserede i lederposterne. Blandt de 20-30 årige er det omkring 80 procent, der svarer, at de muligvis eller helt sikkert er interesserede i en stilling som leder, mens tallet er marginalt højere blandt jævnaldrende mænd.

Kvindernes interesse for lederskab daler til gengæld betydeligt, når de passerer 40-års alderen. Kun ca. 48 procent af kvinderne i alderen 40-50 år har et ønske om at blive leder, mens lidt over 70 procent af mændene i denne aldersgruppe bevarer interessen.

Der er to områder, hvor kvinderne adskiller sig markant fra mændene, når de skal beskrive de barrierer, der holder dem fra at blive leder: Manglende uddannelse og/eller formelle lederkompetencer opleves som en barriere for 24 procent af kvinder, mens blot 5 procent af mænd har det på samme måde. Samtidig peger dobbelt så mange kvinder på, at det bliver svært at balancere arbejds- og familieliv som leder.

https://pro.ing.dk/12359

18. mar 2021 08:52
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

vand sparegris
It-branchen har haft rekordomsætning i 2020, men lønstigningerne hos professionelle er steget mindre end gennemsnittet på arbejdsmarkedet.
Stetoskop iPad
Under coronapandemien har en betydelig del af danskerne arbejdet hjemmefra, og det har haft store konsekvenser for sundheden i befolkningen.
Digitale talenter
Ledere landet over står med en stor opgave, når medarbejderne vender tilbage til kontoret.