IDA nedsætter sanktionsudvalg: Kan sanktionere upassende opførsel

IDA nedsætter sanktionsudvalg: Kan sanktionere upassende opførsel

Ingeniørforeningen, IDA, har netop ændret sine vedtægter, så et nyt sanktionsudvalg kan straffe upassende opførsel fra medlemmer med lettere straffe end eksklusion.

Det skriver IDA.

Sanktionsudvalget er uafhængigt og får til opgave at behandle henvendelser om upassende opførsel fra hele organisationen. 

»Det er ikke noget nyt, at man skal opføre sig ordentligt i IDA,« siger IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen, og fortsætter:

»Men indtil nu har den eneste mulighed for at handle på klager, krænkelser og anden upassende adfærd været at ekskludere medlemmet. Det er meget drastisk at ekskludere et medlem, og vi er ikke skabt for at smide medlemmer ud men for at tiltrække dem.«

Det har i flere år fremgået af foreningens vedtægter, at »det påhviler medlemmerne at respektere foreningens formål herunder ved aktiviteter og udtalelser at udvise god kollegial adfærd«.

Det nye sanktionsudvalg vil eksempelvis kunne uddele 'gule kort', hvor et medlem kan miste retten til at oprette arrangementer, deltage i arrangementer, repræsentere IDA i udvalg eller få juridisk rådgivning.

https://pro.ing.dk/13637

1. jun 2021 22:09
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

famveldman / Bigstock
Siden 2012 er antallet af it-professionelle steget fra 84.599 til 105.428 – en stigning på 24,7 procent eller knap en fjerde del. 
Job træt stress
Hvis dine medarbejdere angiver, at de har følt sig stressede inden for de seneste to uger, har de væsentligt færre arbejdsdage, mere sygefravær og flere dage i ledighed i de efterfølgende fire år.
Digitale talenter
Det kan både betale sig for medarbejdere og private virksomheder, hvis man har fokus på balancen mellem ansattes familie- og arbejdsliv.