Danmark står overfor stor mangel på it-ansatte

Danmark står overfor stor mangel på it-ansatte

På trods af et stort fokus på it-uddannelserne har de danske virksomheder allerede svært ved at rekruttere it-professionelle med de rette kompetencer. Om ti år vil efterspørgslen være næsten tre gange så høj.

Det viser en ny rapport fra IDA.  

Den nuværende efterspørgsel mærkes allerede både i det offentlige og det private. Selv om det forventes, at der vil være 8.000 flere it-uddannede i 2030, så vil man på samme tidspunkt mangle 22.000 kvalificerede it-folk.

Af de 22.000 vil hele 15.000 manglende it-professionelle være it-uddannede med mellemlange og lange videregående uddannelser. 

Formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen, kalder udsigterne dystre, og mener, at det kalder på et seriøst politisk fokus, hvis der skal skabes en bedre balance mellem udbud af og efterspørgsel efter it-kompetencer.

»Vi skal naturligvis opkvalificere og efteruddanne og sikre, at vi som land er attraktivt for højtuddannet udenlandsk arbejdskraft, men det løser ikke udfordringen alene. Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og sørger vi ikke for, at vi har den rette arbejdskraft, vil vi sakke bagud på helt afgørende områder,« siger han.

https://pro.ing.dk/14059

27. jun 2021 20:40
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

beskæftigelse
Beskæftigelsen i Danmark har aldrig været højere. Antallet af lønmodtagere steg med 25.000 fra maj til juni, det svarer til en stigning på 0,9 procent.
Rekruttering, ansættelse, udvælgelse
Dansk Industri står klar med en akutpakke, der skal øge virksomhedernes adgang til op mod 11.000 nye medarbejdere.
Medarbejdere - Produktion - digitaliseringe
Omkring halvdelen af danske SMV’er er nødsaget til at begrænse deres produktion, forbi de mangler arbejdskraft. Samtidig er der omkring 7,2 millioner ledige i Sydeuropa.