Arbejdsgiverens stresshåndtering er en af medarbejderens vigtigste trivselsfaktor

Arbejdsgiverens stresshåndtering er en af medarbejderens vigtigste trivselsfaktor

Både klimadagsordenen og diversitet på arbejdspladsen er blandt de væsentlige faktorer, når medarbejdere skal vurdere arbejdsgivere. Den vigtigste faktor er dog vores egen trivsel. 

Det viser en analyse fra konsulenthuset Ballisager, som har spurgt 1.500 danskere, både hvad de ønsker af deres arbejdsgiver, og hvad de oplever, at deres arbejdsgiver rent faktisk gør, når det handler om medarbejdertrivsel og CSR.

»Denne analyse afspejler, at mange jobsøgende søger mod virksomheder, der udviser en ansvarlighed i forhold til at håndtere stress. Det betyder også, at de virksomheder også vinder de dygtigste kandidater, hvorimod de andre både sidder med et moralsk og forretningsmæssigt problem,« siger direktør i Ballisager Morten Ballisager til Finans.

Analysen viser, at der er et gab mellem medarbejderes oplevelse af arbejdsgiverens håndtering af stress og deres ønske om, hvordan stress håndteres op arbejdspladsen. 

På den ene side svarer respondenterne i gennemsnit selv, at stresshåndtering i 'høj' og 'meget høj grad' er vigtig, men deres oplevelse er samtidig, at deres arbejdsgiver kun 'i nogen grad' rent faktisk forebygger stress.

https://pro.ing.dk/13571

4. jun 2021 22:12
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

famveldman / Bigstock
Siden 2012 er antallet af it-professionelle steget fra 84.599 til 105.428 – en stigning på 24,7 procent eller knap en fjerde del. 
Job træt stress
Hvis dine medarbejdere angiver, at de har følt sig stressede inden for de seneste to uger, har de væsentligt færre arbejdsdage, mere sygefravær og flere dage i ledighed i de efterfølgende fire år.
Digitale talenter
Det kan både betale sig for medarbejdere og private virksomheder, hvis man har fokus på balancen mellem ansattes familie- og arbejdsliv.