Antallet af it-professionelle stiger fortsat

Antallet af it-professionelle stiger fortsat

Siden 2012 er antallet af it-professionelle steget fra 84.599 til 105.428 – en stigning på 24,7 procent eller knap en fjerde del. 

Det viser en ny undersøgelse fra Prosa, Forbundet for it-professionelle.

»Der er kommet flere it-professionelle, fordi it er blevet afgørende for virksomhederne. For år tilbage blev vi hurtigt og kraftigt påvirket ved økonomiske opsving og nedgange, fordi it kunne vælges til og fra. Finanskrisen var for eksempel hård for vores branche. Men i dag er it en fuldstændig integreret del af en virksomhed, så væksten afspejler, at it ikke længere er nice to have, men need to have, og det gør os som faggruppe mindre sårbare på arbejdsmarkedet,« vurderer Hanne Lykke Jespersen, næstformand i Prosa.

Undersøgelsen viser også, at it-professionelle i mindre grad er deltidsansatte, prekært ansatte, lavtlønnede eller ledige i forhold til andre på arbejdsmarkedet.

Derudover tager de betydeligt længere uddannelser end tidligere. Godt halvdelen af de it-professionelle har enten en længerevarende uddannelse (26,9 procent) eller en erhvervsuddannelse (25,6 procent). Men mens antallet af it-professionelle med længerevarende uddannelser er steget med godt 80 procentpoint siden 2012, er antallet med erhvervsuddannelser stagneret.

Udviklingen er et resultat af, at branchens behov for ansatte med længerevarende uddannelser fortsat er stigende, mens kompleksiteten og systemerne ligeledes er voksende.  

https://pro.ing.dk/13757

14. jun 2021 11:22
Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

beskæftigelse
Beskæftigelsen i Danmark har aldrig været højere. Antallet af lønmodtagere steg med 25.000 fra maj til juni, det svarer til en stigning på 0,9 procent.
Rekruttering, ansættelse, udvælgelse
Dansk Industri står klar med en akutpakke, der skal øge virksomhedernes adgang til op mod 11.000 nye medarbejdere.
Medarbejdere - Produktion - digitaliseringe
Omkring halvdelen af danske SMV’er er nødsaget til at begrænse deres produktion, forbi de mangler arbejdskraft. Samtidig er der omkring 7,2 millioner ledige i Sydeuropa.