Godt kollegaskab er en vigtig parameter for en virksomheds brand, og det kan komme til udtryk på mange måder. Eksempelvis en virtuel fredagsbar med skiferie-tema, udklædning og overbevisende baggrundsbilleder.
Godt kollegaskab er en vigtig parameter for en virksomheds brand, og det kan komme til udtryk på mange måder. Eksempelvis en virtuel fredagsbar med skiferie-tema, udklædning og overbevisende baggrundsbilleder.

Foto : Privat

Analytiker: "Sammenhold blandt kollegaer" stryger ind som vigtigt parameter for at vælge arbejdsplads

Sammenhold og samarbejde blandt kolleger stryger ind på listen over vigtigste parametre, når medarbejdere fremover vurderer arbejdspladser. Og det bliver vigtigere end løn og klimaprofil, vurderer analytiker.

“BK Medical har godt sammenhold og samarbejde blandt kollegaer?” Dette er blandt de spørgsmål, ingeniører bliver bedt om at besvare i forbindelse med årets indsamling af data til Profilanalysen 2021. 

“Det er et nyt parameter”, forklarer Kamilla Vennevold, der er ansvarlig for dataindsamling i Teknologiens Mediehus og ekstern lektor på CBS

BK Medical er en virksomhed med mere end 100 ingeniører ansat og derfor en af de 111 virksomheder, der får trykprøvet sit employer brand i årets analyse, hvor ingeniører fra hele landet vurderer virksomhederne på 11 karriereparametre fra ledelse, løn, work-life balance, faglig udvikling, ansvarlighed overfor omgivelser miljø og klima osv., og nu altså også godt sammenhold og samarbejde blandt kollegaer. 

Kamilla Vennevold

Kamilla Vennevold er ansvarlig for indsamlig af data til Profilanalysen og ekstern lektor på CBS.

Illustration: Privat

“Jeg tror, at det har potentiale til at komme ind på en femte-, sjetteplads over vigtigste parametre, når vores fagkandidater skal vurdere en arbejdsplads. Og altså foran klima og løn eksempelvis”, siger Kamilla Vennevold. 

“Men jeg er rigtig spændt på at se resultatet”, siger hun.

Studerende ønsker menneskelige kvaliteter
At spørgsmålet om sammenholdets betydning blandt kollegaer overhovedet er kommet med, skyldes nogle observationer i forbindelse med interviews sent sidste efterår blandt studerende fra Aarhus Universitet samt ansatte ingeniører bredt i Danmark i aldersgruppen 33-41 år - altså et godt stykke tid inde i Corona-året 2020 og på det tidspunkt, hvor Danmark igen var ved at blive lukket ned før jul.

Især fra gruppen af studerende lød vurderingen sammenfattet: “De menneskelige kvaliteter ved en arbejdsplads er det vigtigste ift. attraktivitet. Det er gode kolleger, man kan have det sjovt med og en god ledelse.”

“Vi er i en usædvanlig tid, hvor Corona har vist os, hvor meget et godt kollegialt sammenhold betyder for vores liv. Vi er blevet bevidste om det i kraft af fraværet af at kunne være sammen, og i kraft af de kollegiale rutiner vi alligevel har formået at etablere på andre måder. Derfor tror jeg ikke, det er noget, der forsvinder hurtigt igen som parameter. Tværtimod er det et parameter, vi tidligere ikke har tænkt så meget over, men nu har sat ord og værdi på”, siger Kamilla Vennevold.  

Emnet sammenhold og stemning på arbejdspladsen er også en del af især parametre som virksomhedskultur og ledelse. Men ser man isoleret på de menneskelige kvaliteter og det, at stemningen er god, er der en tendens til at se lidt mindre på ledelsens rolle her og mere på, hvad kollegerne fortæller om deres arbejdsplads. Dvs. at vurderingen her stammer fra, hvad man hører i ens netværk og fra, hvad man kan kalde “ambassadører” fra virksomheden, som eksempelvis slår historier op på sociale medier om det, de laver med deres kolleger, også når de ikke nødvendigvis er på arbejde, siger Kamilla
Vennevold.

Profilanalysen offentliggøres til maj i år og data er i færd med at blive indsamlet nu.  

Prøv PeopleTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Tip dine ingeniør-kolleger: Hvad er Danmarks bedste ingeniørarbejdsplads

Nu kan dine ingeniør-kolleger være med til at udpege Danmarks mest attraktive ingeniør- og teknologiske arbejdspladser og samtidig få chancen for at vinde et gavekort.

STEM HER

Målet med undersøgelsen er at afdække kendskabet til 111 danske ingeniørarbejdspladser og holdningen til, hvor attraktive de er.

Når du deltager i Profilanalysen vil du som en af de første modtage Ingeniørens Karriereguide, og er samtidig med i lodtrækningen om følgende præmier:

  • 1 x supergavekort til gavekortet.dk på 5.000 kroner.
  • 5 x supergavekort til gavekortet.dk på 1.000 kroner.

Vinderne får direkte besked i slutningen af marts.

Undersøgelsen tager ca. 10-20 minutter at besvare. Afhængigt af din besvarelse kan tiden dog variere.
Din besvarelse behandles og rapporteres anonymt​​​​​.

Om undersøgelsen

Vi offentliggør undersøgelsens resultater på Ing.dk og i Ingeniøren Profilmagasinet, der udkommer sammen med Ingeniøren fredag den 28. maj 2021.

Du kan læse mere om sidste års Profilanalyse her.