Danmark er ved at tabe krigen om it-talenterne

Danmark er ved at tabe krigen om it-talenterne

Digitaliseringen har været på dagsordenen i årevis herhjemme. Alligevel står vi i en situation med himmelråbende mangel på it-specialister, og det vil kun blive værre. Hvordan gik Danmark fra ledende til søgende, og hvordan løser vi problemet, der i sidste ende kan true velfærden?
Indblik
Tvangsflytningen er på vej: Ingeniørstuderende skal nu læse på Lolland og i Struer

Tvangsflytningen er på vej: Ingeniørstuderende skal nu læse på Lolland og i Struer

Regeringen har besluttet, at en del studiepladser skal flyttes ud af de store byer og tættere på industrien. DTU og AAU er ved at identificere egnede teknologiklynger til deres udflytningsplaner.
Coronakrise svækker ingeniørdimittenders tro på jobchancer

Coronakrise svækker ingeniørdimittenders tro på jobchancer

Næsten hver anden ingeniørstuderende, der bliver færdig i år mener, at deres jobmuligheder er blevet dårligere, viser ny rundspørge fra IDA. AR-formand er bekymret og efterlyser øget støtte til SMV’er, mens studiemedlemmerne er mere fortrøstningsfulde.
Vær med når vi kårer Danmaks mest attraktive it-arbejdspladser

Vær med når vi kårer Danmaks mest attraktive it-arbejdspladser

I konkurrencen om en af industriens sværeste faggrubber når det gælder rekruttering er ens virksomheds brand centralt. Deltag når vi afslører, hvem der blandt de 60 største it-virksomheder har det stærkeste brand.
Costas Markides er professor ved London Business School og har optrådt på Forbes liste over de mest indflydelsesrigere tænkere på ledelsesområdet. Han ser en klar ændring i arbejdsstyrkens måde at betragte forholdet til arbejdsgiver på. Og det stiller nye krav til ledere.

Kultprofessor slår fast: »Det handler ikke om at tiltrække de bedste folk, men om at holde på dem, du allerede har«

Virksomheder bruger alt for meget tid på at lede efter kompetencer, de tror, de mangler. Men med en arbejdsstyrke, der i højere grad end før ønsker nye udfordringer, er målet nærmere at holde på de folk, man har, og få dem til at blomstre, siger den anerkendte ledelsesprofessor Costa Markides.
Idéer
 
På MAN Energy Solutions har hver afdeling fået frie hænder til at indrette sig, som det giver mest mening og indrette telefonbokse, free seating med tilhørende personlige kasser og fælles udviklingsområder.

Fremtidens arbejdsplads: »Det er vigtigere, hvad man leverer, end om man møder ind kl. 8.00 hver dag.«

Frem til 2022 bliver afdeling efter afdeling hos MAN Energy Solutions bygget om til en mere fleksibel hverdag på baggrund af ­ledernes behov og valg. 30 procent af skrivebordene er forsvundet, 75 procent af medarbejderne har flydende pladser, der er blevet indrettet områder, der appellerer til samarbejde, og så er planen at fjerne fastnettelefoner