#TMSUMMIT: ProjectFlow 365 giver tog til tiden i Nordjylland

Foto : Nordjyllands Trafikselskab

#TMSUMMIT: ProjectFlow 365 giver tog til tiden i Nordjylland

En ny direktør gjorde op med de hjemmelavede projektstyrings-løsninger hos Nordjyllands Trafikselskab, da han manglede overblik over projektporteføljen. FlowIT blev inviteret ind og leverede projektværktøjer og et ensartet overblik over ressourcer og projekter.

https://pro.ing.dk/8648

13. nov 2020 14:37. Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel.

Nordjyllands Trafikselskab (NT) står for driften af tog og busser i Region Nordjylland. Projekterne hos NT har ofte teknisk karakter. Billet-apps, skærme i bussen og andre projekter af varierende karakter.

”Vi havde et behov for et overblik over projektporteføljen hos NT. Vores flow i projekterne var godt, men vi manglede det store overblik, så vi kunne time vores ressourcer rigtigt, ” siger projektleder Flemming Bundgaard fra NT.

 

Ny direktør manglede overblik over projekterne

”Vi har været bevidste om vores projektudfordringer længe, så processen har stået på i flere år. Da vi fik ny direktør, manglede han overblik over projektporteføljen. Det blev så min opgave at rette op på det. Det gav et fornyet fokus på vores værktøjer og overblikket, ” siger Flemming Bundgaard.

Karsten Ley Poulsen

Karsten Ley Poulsen

Illustration: Privat

Modstanden i NT over de nye værktøjer var minimal, og de fleste tog imod det med åbne arme og åbent sind. Der var en forståelse for, at her var værktøjer, der kunne løse nogle udfordringer i en allerede godt kørende afdeling.

NT er projektmæssigt en moden virksomhed. De har en veldefineret governance for projekter, og de har ambitioner for projektområdet. Sådan er det altså ikke hos alle. Hos NT var der afsat de rette kompetente folk til porteføljestyring og projektmanagement, og det lettede implementeringen, ” siger direktør fra FlowIT Karsten Ley Poulsen.

 

Trinvis implementering, intuitive værktøjer og skaleret løsning

”For os er det helt afgørende, at det er intuitivt og let at anvende vores programmer. Vi starter udrulningen i det små og vokser derfra i små bidder ad gangen. Vi bygger ovenpå vores kunders eksisterende Office 365, på den måde er virksomhedernes barriere mindst mulig, ” siger Karsten Ley Poulsen.

Ifølge Flemming Bundgaard har NT gennem tiderne anvendt mange forskellige stykker software for at komme i mål med projekterne, og det har givet en noget uskøn proces. Derfor var implementeringen af FlowIT optimal for den Nordjyske virksomhed, der nu har en strømlinet værktøjskasse.

”Tidligere er vi kommet i mål med mange projekter, men noget kluntet. Vi overvejede dengang at implementere Microsoft Project, men vores virksomhed er ikke tung nok til, at det er godt værktøj. FlowIT var mere intuitivt og skaleret til det, vi skal bruge.”

 

Mød Karsten Ley Poulsen fra FlowIT på Tech Management Digital Summit og deltag i Q&A med både Karsten Ley Pulsen og Flemming Bundgaard fra Nordjyllands Trafikselskab i deres fælles video-møde, hvor du også er inviteret med. Se hele programmet og TILMELD DIG HER.

Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Mød Flowit på Tech Management Digital Summit

  

Tech Management Digital Summit
Illustration: Tech Relations

Lær mere om FlowiITs metoder og hør en casehistorie fra Nordjyllands Trafikselskab på Tech Management Digital Summit.

SE HELE PROGRAMMET OG TILMELD DIG HER