Træer i kassetter skal skåne asfalt og holde på vand

Anlægsarbejde
Illustration: Wawin. Se større version
Branchenyt18. november 2021 kl. 10:37

Træer kan være med til at berige bybilledet og gavne ambitionen om flere grønne områder i byen, men de bliver tit valgt fra i anlægsarbejdet, fordi træeres utilregnelige rødder kan ødelægge asfalt og overfladebelægning, skriver Wavin i en pressemeddelelse. 

Wavin har en kassetteløsning, TreeTank, hvor træerne får mulighed for at vokse i afgrænset område uden at gøre skade på andre dele af infrastrukturen. Samtidig bliver der implementeret drænrør, så TreeTank også kan fungere som vandingssystem. Rørene infiltrerer og forsinker regnvandet, og lader det sive ud til trærødderne over tid. 

Eksempelvis har man implementeret TreeTank løsningen i et anlægsprojekt i Svendborggade på Østerbro i København. Her skulle der være plads til parkeringspladser, cykelstativer, fortove og cykelstier, men også grønne oaser. 

»Ofte vil man være nødt til at sænke kabler for at få plads til træer, men ved at bruge TreeTanks i forskellige størrelser og dimensioner var det muligt for os at plante træerne hen over kablerne og stadig give træerne den plads, de har brug for, siger Henrik Sølbeck Schmidt, der ledede projektet i Svendborggade for entreprenøren Barslund.

Debatten er slået fra på dette indhold