Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Der er flere instrumenter end de fysiske investeringer i transportpolitikken

Lars Barfoed, RITZAU - MÅ IKKE GENBRUGES!
Illustration: David Leth Williams/Ritzau Scanpix.
Der er en tænkning om transportpolitik om, at den primært handler om fysiske investeringer. Men der er i dag flere andre instrumenter, der kan og skal tages i brug for at styrke mobiliteten, skriver tidligere MF'er og minister Lars Barfoed (K), der i dag er rådgiver og bestyrelsesmedlem, i dette synspunkt.
Synspunkt22. juni kl. 04:30

Transportpolitikkens betydning for vores samfund er enorm. Det er afgørende for borgerne og virksomhederne, at både personer og varer hurtigt og let kan transpores fra sted til sted. Nøgleordet er ”mobilitet”. Det kræver selvfølgelig investeringer i anlægsprojekter, men det skal også opnås ved at indtænke ny teknologi samtidig med, at mobiliteten skal fremmes på en bæredygtig måde.

Mobiliteten for personer og varer kan kun påvirkes mærkbart af investeringer og lovgivning m.v. på langt sigt. Der er ingen hurtige genveje. Derfor skal der tænkes langsigtet og strategisk. Der skal helst være brede politiske flertal bag beslutningerne, så der ikke stoppes op på halvvejen, hvis det politiske flertal skifter. Og når beslutningerne er taget, skal de gennemføres konsekvent og effektivt.

Andet rul ikke nødvendigvis klar i 2035

Efter det store brede politiske forlig om investeringer i infrastrukturen på 160 milliarder kroner frem til 2035 blev indgået sidste sommer, er det naturligvis det basale perspektiv på transportpolitikken. Men det kan ikke stå alene; der skal flere andre komponenter til for at optimere mobiliteten i Danmark på langt sigt. Heri indgår ny teknologi, krav om bæredygtighed og organisering.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger