Teknik og Miljøforvaltningen beskæftiger cirka 2200 medarbejdere.
Medarbejdere i serviceområdet Byens Drift har blandt andet til opgave at tømme skraldespande, feje, slå græs, pleje grønne områder og rydde sne. Deres kollegaer i serviceområdet Byens Anvendelse hjælper til med at sikre, at virksomheder overholder regler om natur- og miljøbeskyttelse og hjælper, når borgere eller andre vil noget med og i byen, fx holde et arrangement eller have tilladelse til at bygge nyt.
I serviceområdet Byens Fysik har medarbejderne fokus på at anlægge nye parker, pladser og cykelstier og lægge asfalt på de kommunale veje.
Fjerde serviceområde, Byens Udvikling, har blandt andet til opgave at tegne udviklingen af København som by, herunder klimaplaner, indspil til kommuneplan, lokalplaner, affalds- og ressourceplaner og andre planer, der dækker hele byen.
listOmtale af Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning
København tæller ansigter på cykelstien
I Københavns Kommune vil Teknik- og Miljøforvaltningen gerne vide mere om, hvor hurtigt cyklisterne kommer frem i trafikken. Derfor har kommunen opsat ITS-udstyr, som kan tælle dem med intelligente kameraer – men uden at krænke deres privatliv.
Forsøg viser øget forurening i lyskryds ved ‘taxagrønt’
Luftforureningen stiger, når signalet i krydset lyser gult, og bilisterne giver speederen et ekstra tryk. Det viser et forsøg, hvor luftkvaliteten er målt ved to københavnske lyskryds. Med ITS håber kommunen at få bugt med bilosen.
Københavns Kommune: Vi vil have lastbiler og lyskryds til at kommunikere med hinanden
København vil tilbyde transport- og logistikvirksomheder, at deres køretøjer kan modtage prioritet i lyskrydsene og særlig trafikinformation, fortæller Jos van Vlerken fra Københavns Kommune.