Vi tester: Er Citroën Ami løsningen på nærtransport?

Citroen
Illustration: Bjørn Godske . Se større version
Franske Citroën har præsenteret et nyt køretøj som de tror, kan løse en hel række transportudfordringer i byerne som “last-mile-delivery”, hjemmehjælpere og delebilsordninger. Vi har prøvekørt Ami.
10. november 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

14 dage før Covid-19 lukkede landet ned i marts 2020, var Ingeniøren inviteret til Paris for at overvære præsentationen af en helt ny bil fra Citroën. Eller, bil er måske så meget sagt, for der er tale om et køretøj, som er svært at placere i nogen kategori.

Nu er den kommet til Danmark, og i sidste uge var der prøvekørsler for journalister på de københavnske veje - Ingeniøren var selvfølgelig med, og selve køreoplevelsen vender vi tilbage til.

Inden da var den danske importør, K.W. Bruun Automotive, der tidligere hed Interdan, optimistiske:

»Den dag i dag ville vi kunne skrive slutseddel på omkring 500 styk, hvis bilen altså kunne leveres. Det ville primært være delebilsordninger, som stod først i køen. I Norge ville det gå endnu bedre, for her ville importøren være klar med en ordre på 6.000 styk, hvis Citroën altså kunne levere,« siger Jacob Stausholm, der er ansvarlig for den nye franske bil Ami, hos importøren K.W. Bruun Automotive.

Ud over delebiler, tror Jacob Stausholm, at Ami på en hel række områder ville kunne erstatte eksisterende transportløsninger. Det skyldes først og fremmest en bedre TCO (Total Cost of Ownership):

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.