Vejdirektoratet vil teste intelligent lyskryds: Styreapparater skal dele tid til grøn med bilister

Foto : Vejdirektoratet

Vejdirektoratet vil teste intelligent lyskryds: Styreapparater skal dele tid til grøn med bilister

Både Norge og Sverige har i årevis testet intelligente trafiksignaler, men nu vil vejmyndighederne i Danmark også se, hvad moderne ITS-udstyr kan gøre ved trafikafviklingen.
Lastbiler fra Scania og Volvo AB, og personbiler fra Volvo Cars, tester i øjeblikket trafiksignaler, som køretøjerne kan tale med.  Eller der er måske snarere tale om en monolog fra styreapparaternes side. De er nemlig i stand til at fortælle køretøjerne, hvornår der skiftes til grønt, og denne information vil så poppe op på førerens instrumentbord, hvis bilen understøtter teknologien.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Fakta om C-ITS:

C-ITS står for “kooperative intelligente transportsystemer", der giver vejkøretøjer mulighed for at kommunikere med andre køretøjer eller infrastruktur, det vil især sige trafiksignaler, vejinfrastruktur såvel som andre trafikanter. Systemerne er også kendt som køretøj-til-køretøj-kommunikation eller køretøj-til-infrastruktur-kommunikation. Den trådløse dataudveksling mellem de forskellige aktører og ITS-stationer kaldes også V2X-kommunikation. Denne teknologi understøtter en række informations-, advarsels- og assistancetjenester, som gradvist vil blive implementeret i forskellige innovationsfaser i de kommende år.

Kilde: car-2-car.org