Vejdirektoratet fjerner livsfarlige betonlåg mellem autoværn på tre motorveje

ulykke M3 Motorring 3 beton autoværn New Jersey
Illustration: Beredskabet / Vejdirektoratet.
I 2020 viste en voldsom lastbilulykke, at betonlågene mellem autoværnene på M3 kan blive knust og kastet over i den modsatte vejbane. Det kostede en uskyldig bilist livet. Nu fjerner Vejdirektoratet betonlågene fra tre strækninger. Endnu uklart, hvad der skal erstatte dem.
Løsninger4. maj kl. 05:23

De livsfarlige betonlåg på tre sjællandske motorvejsstrækninger skal fjernes til september. Det fortæller Vejdirektoratet i et skriftligt svar til MobilityTech. 

»Vi har udbudt fjernelse af alle betonlåg på New Jersey autoværn på M3, Holbækmotorvejen ved Roskilde og Helsingørmotorvejen. Vi har lige indgået kontrakt med entreprenøren og forventer at alle låg er fjernet omkring primo september 2022,« skriver Anja Ernfelt Poulsen, der er senior projekteder i Vejdirektoratets afdeling for drift og vedligehold.

Kostede bilist livet

Betonlågene kom i fokus i august 2020, da en lastbil, der var på vej i nordgående retning på Motorring 3, som bugter sig vest om hovedstaden, drønede ind midterautoværnet. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger