Vejdirektoratet afviser stort ønske fra branchen: Kun hurtig- og lynladere kan få støtte fra ny pulje

Vejdirektoratet afviser stort ønske fra branchen: Kun hurtig- og lynladere kan få støtte fra ny pulje
Illustration: Doin/Bigstock. Se større version
Der er nu åbnet op for ansøgninger til den pulje, der, som det hedder, har til formål at udbrede ladeinfrastruktur til elbiler. Men Vejdirektoratet vil kun være med til at give støtte til hurtig- og lynladere.
7. august 2020 kl. 10:48
errorÆldre end 30 dage

Mens det meste af landet var på sommerferie, blev der i juli åbnet op for ansøgninger til den pulje på 50 millioner, som et politisk flertal i foråret besluttede at øremærke til såkaldt udbredelse af ladeinfrastruktur til elbiler. Der er desuden øremærket 24 millioner kroner til erhvervstransport i aftalen.

I høringssvarene til bekendtgørelsen synes der at være bred enighed om, at hurtig- og lynladere kan være en for dyr løsning i forhold til behovet, hvorfor destinationsladere med en væsentlig lavere effekt også bør kunne få støtte fra pulje, hvilket der ellers ikke var lagt op til.

Flere ladestandere for pengene

Det regionale elbilsekretariat i Region Hovedstaden, Copenhagen Electric, bemærker, at Vejdirektoratet ved at tillade støtte til ladestandere med en effekt på 22 kW vil kunne få flere ladestandere for pengene.

Der vil nemlig være mindre byer og områder i landzoner, som for eksempel turistattraktioner, som ikke umiddelbart har behov for hurtigladestandere, men hvor en 22 kWh-ladestander vil give rigtig god mening.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden